Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

MCT olej a jeho účinky: Poznáte ich všetky?

Posted in

V súčasnosti je čoraz viac preferovaný tzv. MCT olej. Ide o prípravok, ktorý sa inak nazýva aj ako olej obsahujúci triglyceridy. Používa sa na dennej báze, pričom prináša skutočne okúzľujúce účinky. Tie si predstavíme postupne v tomto článku.

MCT olej bol prvýkrát vyrobený v 50 – tich rokoch minulého storočia. Používa sa dodnes, a to najmä v medicíne, a tiež ako účinný prípravok pre športovcov. MCT olej môžeme považovať za výživový doplnok, ktorý účinne podporuje zdravie človeka. Tento jedinečný produkt obsahuje látky, ktoré sú dokonale vstrebateľné a vďaka tomu MCT olej napomáha tráveniu.

Zdroj energie

Produkt ako je MCT olej sa v súčasnosti používa najmä na povzbudenie. Látky, ktoré obsahuje, pôsobia na receptory v tele, vďaka čomu dokáže človeku doplniť dávku energie. Keď užijete MCT olej, cítite sa, ako keby ste si dali cukor.

Rozdiel je však v tom, že nepociťujete vlčí hlad a má to priaznivé účinky aj na metabolizmus. Ak chcete raz za čas nakopnúť energiou, MCT olej je tá správna voľba! Práve preto je tento unikátny doplnok vhodný aj pre športovcov, ktorí ho užívajú pred alebo po tréningu.

Účinný spaľovač tukov

Účinky MCT oleja skúmali mnohí vedci. Taktiež sa robilo viacero štúdií, ktoré tieto účinky dokazovali. Po skúmaní sa potvrdilo, že MCT olej aktívne spaľuje tuky. To znamená, že ľuďom, ktorí tento doplnok užívajú, pracuje metabolizmus rýchlejšie. MCT olej tak pri dlhodobom používaní skutočne dokáže znížiť telesnú hmotnosť, pričom zabraňuje rozpadu svalovej hmoty.

Zvyšuje výkon

O MCT oleji je známe, že zvyšuje výkon pri vykonávaní fyzickej aktivity. Aj to je dôvod, prečo po tomto doplnku siahajú najmä športovci. MCT olej má tak obrovský vplyv na zvýšenie vytrvalosti, čo je pre aktívnych ľudí viac než potrebné.

Či už ste športovec alebo nie, MCT olej rozhodne stojí za vyskúšanie. Preto neváhajte a zaobstarajte si tento malý zázrak aj vy.

Join the conversation

Košík 0