Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

4 dôvody, prečo by ste mali začať užívať kolagén

Posted in

Niektorí ľudia si účinky kolagénu ani neuvedomujú, pritom je mimoriadne dôležitý. Kolagén sa v tele vytvára prirodzene a tvorí až 30 % bielkovín. Po 25. roku života však jeho produkcia výrazne klesá, a to má nepriaznivý vplyv na zdravie človeka.

Problém s nedostatkom kolagénu je potrebné podchytiť čím skôr. Riešením je kolagén vo forme výživového doplnku, vďaka ktorému dodáte túto látku do tela tak, aby fungovalo správne. My vám prinášame 4 dôvody, prečo by ste mali užívať túto jedinečnú látku aj vy.

Hydratuje pokožku

O kolagéne je známe, že spolu s elastínom tvorí až 80 % pokožky. Zabezpečuje jej pevnosť, pružnosť a jemnosť. Kolagén vo forme doplnku dokáže pleť hydratovať a taktiež redukuje vrásky, či iné prejavy predčasného starnutia kože. Ak máte problém s akné či jazvičkami, aj v tomto prípade je kolagén skvelá voľba!

Podporuje rast vlasov

Kolagén má priaznivý vplyv aj na vlasové folikuly. Vďaka tomu budú vlasy rýchlejšie rásť a zabráni sa tak ich vypadávaniu či štiepeniu. Kolagén vám tak zaručí krásne, zdravé a lesklé vlasy, ktoré vám bude skutočne každý závidieť.

Vhodný pre športovcov

Možno by ste neverili, no užívanie kolagénu zohráva dôležitú rolu pri budovaní svalovej hmoty. Je skvelým riešením aj pri regenerácii po cvičení. O kolagéne je známe, že znižuje riziko poranenia a opotrebovania kĺbov, čo je veľkou výhodou najmä pre športovcov.

Zlepšuje stav nechtov

Trpíte lámavosťou nechtov? V tom prípade je pre vás kolagén tá správna voľba! Mnohé štúdie už dokázali, že po mesiaci používania kolagénu budete vidieť na svojich nechtoch obrovské zmeny. Budú vyzerať lepšie a hlavne, budú zdravšie.

Pravdepodobne ste už o týchto priaznivých účinkoch kolagénu neraz počuli. Nedostatok tejto látky môže viesť k vážnym komplikáciám, preto to nepodceňte a vyskúšajte doplnok s obsahom kolagénu aj vy!

Join the conversation

Košík 0