Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Prečo by ste mali začať užívať kakao? Prinášame vám dôvody

Posted in

Kakao v podobe teplého nápoja obľubuje každý z nás, a to už od útleho detstva. Nie je to len veľmi chutné, ale taktiež aj maximálne prospešné pre organizmus človeka. Prinášame vám prehľad tých najzákladnejších účinkov, pre ktoré sa oplatí kakao užívať pravidelne.

Vďaka čokoláde je dnes kakao tak veľmi slávne. Môže sa používať aj vo forme prášku, ktorý sa vyrába drvením kakaových bôbov a odstránením tuku či kakaového masla. Zaujímavosťou je, že do Európy doviezli kakao už v 16. storočí. Svoju priazeň si táto rastlina získala hneď, a to vďaka priaznivým účinkom. Tie si predstavíme v nasledujúcich riadkoch.

Zdravé srdce vďaka kakau

Verili by ste, že kakao dokáže podporiť zdravie srdca? Táto unikátna rastlina znižuje krvný tlak, čím napomáha zníženiu rizika vzniku infarktu či mozgovej príhody. Kakao uvoľňuje a rozširuje cievy, vďaka čomu zlepšuje celkový prietok krvi. Okrem iného, tento malý zázrak zmierňuje zápaly a zároveň aj zlepšuje hladinu cukru v krvi.

Zmierňuje úzkostné stavy

Depresia patrí v súčasnosti medzi najviac vyskytujúce sa úzkostné stavy. Aj v tomto prípade však dokáže kakao napomôcť. Je o ňom známe, že zlepšuje náladu, pričom zmierňuje depresiu. Redukuje stres a vám dodá poriadnu dávku spokojnosti a psychickej pohody, ktorá je v dnešnej dobe viac než potrebná.

Priaznivo pôsobí na mozog

Aj keď ste o tom možno nevedeli, kakao skutočne dokáže pôsobiť priamo na mozog. Znižuje riziko vzniku neurodegeneratívnych chorôb, pričom zlepšuje funkcie mozgu a prietok krvi. Dôvodom sú flavanoidy, ktoré sú obsiahnuté v kakau. Práve táto zložka uvoľňuje svaly krvných ciev, vďaka čomu sa krv dostáva rýchlejšie do mozgu a ten pracuje lepšie.

Kakao je skutočný unikát medzi rastlinami. Môžeme ho používať na rôzne spôsoby, preto neváhajte a objavte ďalšie priaznivé účinky kakaa aj vy.

Join the conversation

Košík 0