Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Ashwaganda a jej účinky na celkové zdravie

Posted in

Ashwanganda patrí medzi byliny, ktoré sú používané v ayurvédskej medicíne. Táto rastlina je čoraz viac používaná aj na našom území a rozhodne sa niet čomu čudovať. Ashwaganda sa využíva ako nervové tonikum a napomáha pri liečbe mnohých ochorení. Účinky tejto zázračnej rastliny si predstavíme v nasledujúcich riadkoch.

Dôležité je, aby ste vedeli, že ashwaganda sa používa ako výživový doplnok a rozhodne nenahrádza liečbu určenú lekárom. Táto jedinečná rastlina bola už dlhé roky skúmaná, pričom sa prišlo na jej okúzľujúce účinky.

Zlepšuje kvalitu spánku

Možno by ste neverili, no je dokázané, že ashwanganda skutočne dokáže povýšiť kvalitu spánku na inú úroveň. Spánok je pre nás všetkých veľmi dôležitý. Počas tejto činnosti telo dokáže dokonale zregenerovať, čo je viac než potrebné. Ashwaganda tak prináša upokojujúce účinky, ktoré priaznivo pôsobia na spánok.

Priaznivo pôsobí na pokožku

Ashwaganda má antibakteriálne účinky, ktoré napomáhaju stavu pokožky. Táto jedinečná bylina pleť hydratuje a dodáva jej všetky potrebné živiny. Taktiež je o nej známe, že dokáže bojovať proti nedokonalostiam, ako je akné.

Znižuje stres, nervozitu a únavu

Ako sme si už v úvode spomenuli, ashwaganda pôsobí aj ako nervové tonikum. Dokáže redukovať stres, ktorý je v dnešnej dobe na bežnej báze. Dôvodom sú antistresové účinky tejto byliny. Okrem iného, znižuje nervozitu a únavu, vďaka čomu sa budete cítiť nabitý energiou. Práve vďaka tomu ashwagandu užívajú aj športovci.

Protinádorové účinky

Je dokázané, že ashwaganda prináša aj protirakovinové účinky. Dokáže zabrániť rastu a množeniu nádorových buniek, ktoré by mohli spôsobiť rakovinu. Okrem iného, jedna vedecká štúdia dokázala, že ashwaganda zastavila rast karcinómových buniek vaječníkov.

Preto neváhajte a vyskúšajte účinky ashwagandy na vlastnej koži. Toto rozhodnutie jednoznačne neoľutujete!

One Reply to “Ashwaganda a jej účinky na celkové zdravie”

  1. Jana

    Dobrý den, bylo by možné uvádět ceny také v korunách? Ještě dotaz kolik stojí Ashawaganda

Join the conversation

Košík 0