Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Acai: prečo je tak výnimočný?

Posted in

Acai sa v súčasnosti považuje za silný antioxidant a je zložkou mnohých čajov, ktoré sú určené práve na chudnutie. To je jeden z účinkov tohto zázraku. Bobule acai rastú na palmách v Strednej a Južnej Amerike. Práve preto je acai výnimočné ovocie, ktoré prináša množstvo priaznivých účinkov. 

Zloženie tejto zložky je mimoriadne kvalitné. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov a látok, ako napríklad antokyány, čo sú rastlinné zlúčeniny. Čo sa týka minerálnych látok, v obsahu nájdete napríklad vápnik, fosfor, chróm, zinok či železo. 

Acai má skutočne pestré zloženie, ktoré je zodpovedné za blahodarne účinky: 

Účinná redukcia hmotnosti 

Verili by ste tomu, že acai skutočne napomáha v spaľovaní tukov? Nuž, nie je to žiadny mýtus. Táto zložka totiž obsahuje vlákninu a mastné kyseliny. Tieto látky výrazne redukujú hmotnosť, zlepšujú metabolizmus a taktiež znižujú chuť do jedla. Ak ste v procese chudnutia, zložka acai je tá správna voľba! 

Podporuje trávenie 

O acai je známe, že výrazne podporuje trávenie. Napomáha pri tráviacich ťažkostiach a je skvelou voľbou na liečbu zápchy či rôznych zápalov čreva alebo žalúdka. Acai čistí telo a zbavuje ho od toxínov, vďaka čomu sa potvrdili antioxidačné vlastnosti tejto látky. 

Zdravý mozog vďaka acai 

Mnohé vedecké štúdie potvrdili, že acai je skvelým riešením na podporu stavu mozgu. Výrazne zlepšuje pamäť a využíva sa aj ako prevencia neurodegeneratívnych ochorení. Acai sa využíva ako antioxidant a taktiež obsahuje protizápalové účinky.  

Podporuje stav pokožky 

Vedeli ste o tom, že acai bojuje proti predčasnému starnutiu pleti? Dôvodom sú živiny, ktoré táto zložka obsahuje. Vďaka pravidelnému užívaniu budete mať vďaka acai krásnu a žiarivú pleť, bez známok nedokonalostí či vrások. 

Preto neváhajte a vyskúšajte tento malý – veľký zázrak aj vy.

Join the conversation

Košík 0