Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Materina dúška: Prečo je tak výnimočná?

Posted in

O materinej dúške počul už každý z nás. Ide o bylinu, ktorá prináša skutočne okúzľujúce účinky na organizmus človeka. Dá sa povedať, že materina dúška je skvelým pomocníkom nielen v zdraví, ale aj v chorobe.

Využitie materinej dúšky je skutočne širokospektrálne. Každý z nás by mal mať túto bylinku doma po ruke. Nikdy predsa neviete, kedy ju budete potrebovať. Materina dúška sa v súčasnosti nachádza v rôznych podobách. Je súčasťou čaju, nápojov či iných výživových doplnkov. Vo všeobecnosti platí, že materina dúška obsahuje flavonoidy, silice a kyseliny.

Aké prináša účinky táto zázračná bylinka?

Podporuje spaľovanie tukov

Možno by ste neverili, no je dokázané, že materina dúška dokáže napomôcť aj v procese chudnutia. Pôsobí ako akýsi antioxidant, vďaka ktorému sa telo zbavuje toxických a škodlivých látok. Dôvodom sú najmä listy materinej dúšky, ktoré sa využívajú ako prísada do čajov na chudnutie. Vďaka nim zhodíte kilogramy rýchlejšie, ako by ste čakali.

Zlepšuje spánok

Výhodou listov materinej dúšky je to, že dokážu výrazne zlepšiť kvalitu spánku. Ten je mimoriadne potrebný aj čo sa týka chudnutia. Telo predsa potrebuje každý deň zregenerovať a nie je lepšie riešenie ako spánok. Ak trpíte nespavosťou, poprípade inými problémami spojenými so spánkom, listy materinej dúšky sú skvelým riešením!

Odvodňuje vodu z tela

Mnohé vedecké štúdie dokázali, že listy materinej dúšky dokážu odvodňovať nadbytočnú vodu z tela. To je mimoriadne dôležité aj v prípade, že túžite schudnúť. Okrem iného, listy materinej dúšky podporujú trávenie. Zlepšujú pravidelné vyprázdňovanie a taktiež prečisťujú obličky a močové cesty. Výhodou je, že táto jedinečná bylina urýchľuje aj hojenie rán či pôsobí ako prevencia ochorení, ako napríklad chrípka.

Preto neváhajte a vyskúšajte materinu dúšku aj vy. Toto rozhodnutie určite neoľutujete!

Join the conversation

Košík 0