Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Broskyňa na zahryznutie ako olej?

Posted in

Broskyne sú vynikajúce ovocie, ktoré považujeme za dôležitý zdroj vitamínov, no teraz si ju predstavte ako dôležitý zdroj broskyňového oleja. Nájdete ich v rôznych veľkostiach a farbách od červenej po žltú v závislosti od krajiny, z ktorej pochádzajú. Broskyne sú bežné v severozápadnej Číne, kde vznikli pred rozšírením do Perzie, a neskôr do Európy. Čína, Taliansko, Grécko, Španielsko a Spojené štáty sú najväčšími prispievateľmi na broskyňový trh.

Číňania už dávno varili listy broskýň a zberali olej, ktorý dámy používali ako sérum proti starnutiu. K dnešnému dňu sú broskyne stále čínskym symbolom nesmrteľnosti.

Broskyňový esenciálny olej sa vyrába z jadra broskyne a používame ho kvôli jeho liečivým a omladzujúcim vlastnostiam. Zatiaľ čo sme všetci oboznámení s ich príjemnou chuťou, broskyne sú tiež bohaté na užitočné antioxidanty. Používajú sa vo veľkej miere v kozmetickom priemysle.

Určite sa pýtate aké sú využitia oleja z broskýň. Tak sa na to poďme pozrieť!

Je výborný hydratačný prostriedok pre pokožku bez toho, aby zanechal mastný pocit. Preniká rýchlo do kožných buniek vďaka svojej molekulárnej štruktúre. Zmiešajte niekoľko kvapiek esenciálneho oleja s klasickým telovým olejom a rozotrite ho po pokožke. Vaša koža vám za to určite poďakuje svojou hebkosťou.

Broskyňový esenciálny olej sa môže použiť na upokojenie tela. Štyri kvapky oleja v teplom kúpeli a aspoň 30 minút relaxu je osvedčeným liekom na dobrý spánok, či zbavenie sa stresu.  Tento olej nájdete všade v kozmetike, ako v detský olejoch, krémoch, balzamoch na pery, šampónoch a pleťových vodách.

Jeho hydratačné vlastnosti  z neho robia ideálny olej na ošetrenie tváre, manikúry a masáže. Prinavráti pevnosť a jemnosť nechtov po odstránení gélovej manikúry. Používa sa na upokojenie zapálenej pokožky – je bohatý na vitamín C, ktorý pomáha pokožke brániť sa proti zápalu.

Broskyňový olej je tiež efektívny prírodný odličovač. Prirodzene sa vyskytujúce flavonoidy  v oleji z broskyne, nás dokážu ochrániť pred slnkom. Broskyňový olej je v podstate prírodný opaľovací krém

Join the conversation

Košík 0