Obľúbené
Obľúbené
Uncategorized

6 spôsobov ako Reishi zabíja rakovinu!

Mnoho ľudí s rakovinou ľahko ochorie, keďže ich imunitný systém je značne oslabený. S takýmto oslabeným imunitným systémom sú onkologicky chorí pacienti viac zraniteľní na číhajúce patogény ako sú baktérie a vírusy, ktoré potom umožňujú rakovine prejsť do zdravých buniek.

Mnoho zdravotníkov vie len málo o výžive, bylinkách a hubách a o ich zdraviu prospešných účinkoch.

Napríklad podľa svetoznámeho mykológa Paula Stametsa „zo 140 000 druhov húb, veda pozná iba 10% z nich“. Je to obrovská škoda, keď si uvedomíme, že huby obsahujú niektoré z najsilnejších prírodných liekov  planéty.
Našťastie existuje mnoho vedcov, ktorí skúmajú zdravotné prínosy rastlinnej ríše, najmä pokiaľ ide o hubu Reishi, známu svojimi účinkami na posilnenie imunity a boju proti starnutiu. Najnovšie výskumy vyzdvihujú Reishi ako super bojovníčku proti rakovine.
Ako Reishi bojuje s rakovinou?

  1. Reishi pomáha imunitnému systému bojovať s infekciami. Už samotná rakovina je pre ľudské telo náročná, sekundárne infekcie robia imunitný systém obzvlášť zraniteľný u tých, ktorí už majú onkologické ochorenie.
  2. Reishi pomáha pacientom s rakovinou prsníka. Tzv. zápalový karcinóm prsníka je najrozšírenejšou formou rakoviny tohto typu. Nové výskumy potvrdzujú, že Reishi je pre tento typ rakoviny veľmi nápomocná, pretože má schopnosť selektívne inhibovať životaschopnosť rakovinových buniek. Časopis „Journal of Nutrition and Cancer“ zverejnil výskumy, ktoré preukazujú, že huba Reishi neustále inhibuje bunkovú inváziu a narúša bunkové „sferoidy“ ktoré zapríčiňujú invazívnu povahu rakovinových buniek.
  3. Štúdie poukazujú na to ako Reishi zosilnením zdravej obrannej bunkovej aktivity dokáže identifikovať potenciálnych patogénnych útočníkov. Účinok huby Reishi dokáže prelomiť fibrinogén, teda vonkajšiu vrstvu, ktorá chráni rakovinové bunky, takže sú teda citlivejšie na tzv „bunkovú smrť“.
  4. Reishi taktiež zabezpečuje ochranu zdravým bunkám. V štúdii, ktorá pozorovala účinky Reishi na rakovinové bunky vaječníkov, Reishi spomalila tvorbu kolónie a migrácie buniek, čo sa ukázalo ako spôsob ochrany už zdravých buniek. Štúdia taktiež zistila, že Reishi pomáha spomaleniu rastu nádorových buniek.
  5. Reishi reguluje naprogramovanú „bunkovú smrť“. Všetky zdravé bunky zomrú, ale niektoré rakovinové bunky nepodliehajú apoptóze. Reishi tento proces úspešne sprostredkúva.
  6. Reishi bojuje s rakovinou vlastnou hrou tzv. „bunkové vytláčanie“. Rakovinové bunky sa prostredníctvom enzýmu, ktorý ničí proteíny, pretlačia do zdravých buniek a ničia okolité tkanivá. Môžu tiež vstúpiť do krvného obehu a metastázovať. Reishi sa ukázala ako látka, ktorá blokuje tento enzým a zabraňuje sa dostať rakovine tam kam nepatrí.

Zdroj: https://www.naturalhealth365.com/reishi-mushroom-immune-system-1198.html

Join the conversation

Košík 0