Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Ženšen: čínska mandragora a všeliek

Posted in
[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″] [et_pb_text admin_label=”Text”] Ženšen, alebo tiež Panax ginseng, patrí k najcennejším darom prírody, ktoré majú svoj pôvod v Ázii. Už liečitelia starovekej Číny poznali jeho pozoruhodné účinky na zdravie a kvalitu života, no v skutočnosti je ženšen oveľa starší. Okrem tradičných liečiteľov si ho tiež cenia mystici pre údajné magické vlastnosti a svojou povesťou by mohol súperiť s tajomnou mandragorou. V zdravej výžive je využívaný najmä jeho koreň, ktorý vzhľadom často pripomína človeka, čo nepochybne viedlo k množstve legiend o účinkoch tejto magickej rastliny.

Meno hovorí za všetko

Spisovný názov pre ženšen znie všehoj ázijský a už podľa neho vyplýva, že v tradičnej medicíne sa používa na liečenie takmer všetkých chorôb a ťažkostí. Ženšen je vyhľadávané afrodiziakum, no pomáha tiež zvládať stres a priaznivo pôsobí na schopnosť sústrediť sa, čo je dôvodom, prečo ho dokonca užívali aj ruskí kozmonauti. Medzi jeho ďalšie účinky patria:
  • Zvyšuje výkonnosť
  • Urýchľuje hojenie
  • Detoxikuje organizmus
  • Vyrovnáva krvný tlak
  • Stimuluje ženské orgány pri sexuálnom styku
  • Podporuje sexuálnu výkonnosť u mužov
  • Zlepšuje imunitu
  • Slúži ako prevencia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami

Magické zloženie ženšenu

Účinky ženšenu na naše zdravie boli už niekoľkokrát preukázané pomocou vedeckých štúdii a Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) ho dokonca odporúča ako výživový doplnok vhodný na stimulovanie duševného aj fyzického výkonu. Koreň ženšenu je možné využiť pri zotavovaní po úrazoch a pri nadmernej záťaží alebo únave. Obsahuje tiež široké spektrum vitamínov, aminokyselín a polysacharidov, vďaka čomu vám jeho pravidelné užívanie pomôže k dlhodobému zdraviu a výkonnosti. O účinkoch ženšenu by sa dali napísať celé knihy (a niektoré už sú napísané), žiadna z nich však nemôže mať takú hodnotu ako vaša vlastná skúsenosť. Vyskúšajte náš ženšen v tabletách a presvedčte sa na vlastnej koži o tom, že ide skutočne o zázračnú rastlinu. [/et_pb_text] [/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Join the conversation

Košík 0