Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Makový olej na zdravé kosti!

Posted in

Na našom blogu sme už uverejnili článok o pestrom využití exotických rastlinných olejov pre naše zdravie a krásu, no v našej širokej ponuke sa nachádzajú aj produkty, ktoré si zaslúžia samostatnú pozornosť.
Dnes si povieme niečo o makovom oleji a o dôvodoch, prečo túto skvelú potravinu zaradiť do svojho jedálnička.

Viac maku – viac zdravia

Kedy ste naposledy jedli mak? Na Slovensku tieto sivé zrniečka majú dlhú históriu a sú súčasťou niektorých tradičných receptov, ako makový závin, štrúdľa, šúlance a iné. Zrejme neexistuje nikto, kto by si pri nich nespomenul na vlastné detstvo a teplé buchty v kuchyni starej mamy.
Pravdou však je, že v dospelosti a mimo sladkých koláčov nejeme toľko maku, koľko by sme nášmu telu mali dopriať. Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo konzumovať mak tak často ako je to možné.

Zabudnite na mlieko

Tiež si pri myšlienke na zdravé zuby a kosti hneď spomeniete na pohár mlieka? Po prečítaní tohto článku to už bude minulosťou. Mak totiž obsahuje až 12-krát viac vápnika ako kravské mlieko a to je len z dôvodov, prečo si namiesto šálky mlieka radšej dopriať makové rezance. Pravidelná konzumácia maku pomáha predchádzať osteoporóze, teda rednutiu kostí. Udržte si vďaka tejto maškrte dobré zdravie aj vo vyššom veku.

Lyžička oleja každé ráno

Makový olej sa lisuje zo zrelých semiačok, ktoré neobsahujú ópium, ale za to sú bohatým zdrojom veľkého množstva vitamínov a minerálov, ako napríklad zinok, B1, fosfor, železo.
Okrem toho mak pomáha proti stresu, anémii a priaznivo vplýva aj na zdravie nechtov a vlasov.
V kuchyni ho môžete využiť na dochutenie studených šalátov a výborný je tiež v ovesených vločkách alebo ako súčasť cestovín. Konzumovať ho môžete aj samostatne.
Ak zázračné účinky maku zaujali aj vás, objednajte si náš kvalitný BIO makový olej ešte dnes a presvedčte sa o nich na vlastnej koži.

Join the conversation

Košík 0