Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Kurkuma: Korenina so zázračnými účinkami

Posted in

Táto jedinečná korenina sa využíva už od pradávna. Kurkuma je známa pre svoje priaznivé účinky na organizmus. O tom by vedeli rozprávať najmä Indovia, pre ktorých je kurkuma typická korenina. V tomto článku vám prinášame dôvody, prečo by ste mali začať užívať túto koreninu aj vy.

Kurkuma sa už po dlhé roky využíva v ajurvédskej medicíne, ktorá je považovaná za najstaršiu medicínu vôbec. Táto zázračná korenina je známa pre svoje protizápalové a antioxidačné účinky. Ako sa však kurkuma užíva? Je to známa prísada do jedál, najmä tých, ktoré sú indického pôvodu. Kurkumu je možné používať aj vo forme výživového doplnku.

Prečo by ste mali tento malý zázrak užívať aj vy?

Podporuje trávenie

Najznámejšou účinnou látkou tejto koreniny je kurkumín. Ten je zodpovedný aj za podporu trávenia. Kurkuma zmierňuje nadúvanie, plynatosť a tráviace ťažkosti. Vďaka protizápalovým účinkom taktiež napomáha pri zápaloch žalúdka a čriev.

Okrem iného, kurkuma uvoľňuje kŕče a podporuje tvorbu žlče. V dnešnej dobe sa často vyskytujú baktérie, ktoré spôsobujú ochorenia tráviacej sústavy. Vďaka kurkume sa však ochoreniam tohto typu viete s ľahkosťou vyhnúť. Dôvodom je, že korenina eliminuje rozmnožovanie baktérií v čreve.

Ideálna na pokožku

Ak máte problémy s vráskami, kurkuma je v tomto smere skutočne skvelým riešením! Dôvodom je zabránenie úbytku kolagénu. Deficit kolagénu by totiž mohol spôsobiť vznik vrások a predčasné starnutie pokožky.

Okrem iného, kurkuma dokáže prečistiť krv, čoho výsledkom je zdravo vyzerajúca pleť. Pri dlhodobom užívaní tejto koreniny sa dostavia okúzľujúce výsledky, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie.

Kurkuma je pre svoje účinky a typickú chuť obľúbenou koreninou. Okrem spomenutých účinkov podporuje liečbu astmy, zlepšuje hojenie rán, chráni bunky pred degeneráciou, a tiež sa využíva ako prevencia mnohých ochorení.

Join the conversation

Košík 0