Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Himalájska soľ: Prečo by ste ju mali začať používať?

Posted in

V súčasnosti je mimoriadne používaná himalájska soľ. Je známa pre svoje blahodarne účinky, ktorých rozhodne nie je málo. Himalájska soľ sa označuje tiež ako soľ života. V tomto článku si priblížime jej účinky na organizmus.

Himalájska soľ obsahuje veľké množstvo chloridu sodného. Vďaka tejto zložke je himalájska soľ skutočným zázrakom. Oproti klasickej kuchynskej soli je himalájska vysoko účinná. Práve preto by ste si mali premyslieť jej používanie. Aké účinky prináša soľ života?

Vhodná pre diabetikov
Možno by ste neverili, no himalájska soľ je skvelým produktom pre diabetikov. Napomáha pri liečbe cukrovky. Himalájska soľ prináša účinky, ktoré vyrovnávajú hladinu cukru v krvi. Vďaka tomu je tento produkt vhodný pre ľudí, ktorí trpia cukrovkou, a to rôzneho typu.

Na problematickú pleť
Himalájska soľ je skvelým riešením na ošetrenie pleti. Ak trpíte problematikou pokožkou, pripravte si jednoduchým spôsobom špeciálny peeling na tvár, ktorý obsahuje himalájsku soľ. Tento peeling si aplikujte na tvár niekoľkokrát do týždňa a po čase sa dostavia prvé výsledky, vďaka ktorým bude vaša pokožka žiarivá, hydratovaná a bez známok nedokonalosti.

Posilňuje imunitu
O soli života je známe, že priaznivo pôsobí na metabolizmus človeka. Spája v sebe vlastnosti, ktoré výrazne posilňujú imunitu. Vďaka tomu budete odolnejší voči ochoreniam rôzneho typu. Himalájska soľ je účinná hlavne čo sa týka alergikov a astmatikov. Títo ľudia účinky himalájskej soli pocítia najviac.

Ďalšie účinky
U spomenutých účinkoch to rozhodne všetko nekončí. Himalájska soľ, okrem iného, spomaľuje starnutie, detoxikuje telo a má priaznivý vplyv na obehovú sústavu. Okrem iného, spevňuje kosti a má močopudné účinky. To je možné využiť ako podporu liečby ochorení močových ciest. Himalájska soľ zároveň telo dôkladne hydratuje.

Tak neváhajte a vyskúšajte tento malý zázrak aj vy. Svoj výber rozhodne neoľutujete. 

Join the conversation

Košík 0