Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Skúsili ste už malinový olej?

Posted in

Malinový olej je prírodný olej s mnohými pozitívnymi účinkami na ľudské telo. Málokto však o jeho účinkoch vie. Ak sa o ňom chcete dozvedieť niečo viac či ho začať používať,  nasledujúci článok je pre vás.

Lisovaný za studena

Malinový olej sa vyrába z malinových semien lisovaním za studena. Najmä vďaka tomu ide o vysokokvalitný prírodný olej zachovávajúci si všetky spotové prvky a dôležité výživové zložky. Samotné maliny sú doslova nabité vitamínmi a minerálnymi látkami, a to sa odzrkadľuje aj v malinovom oleji.

Plný vitamínov

Malinový olej obsahuje najmä vitamíny E a A a omega mastné kyseliny, ktoré vyživujú pokožku a bránia jej starnutiu či poškodzovaniu buniek. Podobne pozitívne účinky na pokožku má aj ďalšia zložka malinového oleja – meď, označovaná aj ako prvok krásy.
Vďaka obsahu vitamínov C a K, má malinový olej navrch aj v boji proti rôznym chorobám. Obsah vápnika a fosforu zase z malinového oleja robí skvelý doplnok výživy pre posilnenie štruktúry kostí a zubov.

Využitie

Čo sa týka využitia malinového oleja, rozšírené je najmä vonkajšie použitie, na pokožku. Vďaka prírodnému UV filtru s hodnotami 30 až 50 vás totiž dokáže efektívne chrániť pred slnkom, a to počas celého dňa. Takisto má priaznivé účinky pri podráždení čí spálení pokožky.
Výhodou malinového oleja je taktiež to, že je vhodný aj pre detskú pokožku. Pravidelným ošetrovaním týmto olejom jej dodáte množstvo potrebných vitamínov. 
Malinový olej môžete ďalej použiť aj na problematickú, najmä suchú a poškodenú, pokožku. Práve vysoký obsah vitamínu E zabezpečuje jej dostatočnú hydratáciu a liečbu.
Pri použití na pokožku sa zároveň nemusí báť, že by vám olej upchával póry či pleť zhoršoval.

Ak ste sa malinový olej rozhodli vyskúšať, na našej stránke nájdete malinový olej značky Biopurus.

Join the conversation

Košík 0