Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Skvelé účinky kokosového oleja!

Posted in

Vedeli ste o tom, že kokosový olej zmierňuje akné, dobre pôsobí na vlasy a je vhodný na varenie? Tento rastlinný olej má naozaj čo ponúknuť a v nasledujúcom článku sa bližšie pozrieme na jeho pôvod, účinky aj použitie.

Vyrábaný z kokosových orechov

Kokosový olej sa vyrába zo zrelých jadier kokosových orechov zbieraných z kokosovej palmy (kokosovníku), ktorá rastie najmä v tropických oblastiach.
Kokosový olej si vyslúžil prezývku „najzdravší olej“ a zvykne sa spájať s dlhovekosťou. Dôvodom je najmä to, že je skvelým zdrojom rôznych vitamínov, napríklad A, C a E, ale aj to, že obsahuje výlučne zdravé tuky.

Účinky a použitie

Kokosový olej sa používa najmä ako potravina.
Môžete ním dochutiť rôzne pokrmy alebo ho použiť na pečenie či vyprážanie. S tepelnou stabilitou do 200°C s ním pripravíte napríklad palacinky, pričom sa vám neprepáli ani nebude prskať. Často sa používa v orientálnej kuchyni, ale zvyknú sa s ním pripravovať aj obilné kaše alebo šaláty. Kokosový olej sa môže používať aj ako náhrada masla pre ľudí, ktorý majú alergiu na mlieko.

Okrem použitia v potravinárstve, je kokosový olej určení aj na vonkajšie použitie. Má totiž veľmi dobré účinky na vlasy a vlasovú pokožku. Z toho dôvodu je súčasťou veľkého množstva šampónov a kondicionérov na vlasy. Zároveň je vhodný na domáce zábaly, najmä pre suché a unavené vlasy. Priaznivo pôsobí aj na pleť, ktorú pri pravidelnom používaní, postupne zbavuje akné. Kokosový olej sa môže nanášať aj na pery, pretože pôsobí ako balzam.
Ďalej sa kokosový olej odporúča pri redukčných diétach, pretože tuky, ktoré obsahuje sa v tele neusadzujú. Zároveň neobsahuje žiadny cholesterol, ba dokonca zlepšuje metabolizmus.

Zakúpiť si ho môžete TU.

Join the conversation

Košík 0