Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Chcete poznať spôsob ako si predĺžiť život?

Posted in

Počuli ste už o hube Reishi?
Huba Reishi, tiež známa ako Ganoderma lucidum alebo lingzhi, sa používa v tradičnej ázijskej medicíne na liečbu širokej škály zdravotných problémov od rakoviny až po hypertenziu. Táto huba, ktorá sa stala čoraz populárnejšou kvôli známym prínosom pre zdravie, je dostupná vo forme prášku, čaju a výživových doplnkov. Táto konkrétna huba je bohatá na zlúčeniny nazývané triterpény, o ktorých sa predpokladá, že poskytujú zdravotné benefity.

Hlavné benefity huby Reishi

Bojuje proti starnutiu

Reishi huby boli veľmi cenené v tzv. bylinnej medicíne už tisícky rokov pre ich účinky na dlhovekosť. Moderné štúdie pozitívne spájajú reishi s určitým predĺžením života, a to vďaka priaznivému obsahu polysacharidov týchto húb. Navyše určité antioxidačné vlastnosti organických zlúčenín v hubách reishi neutralizujú voľné radikály, ktoré môžu spôsobiť chronické ochorenia a predčasné starnutie.

Pôsobí proti rakovine  

Rakovina je nepochybne jednou z najrozšírenejších smrteľných chorôb tejto doby. Štúdie, ktoré boli zamerané na reishi zistili, že látky, ktoré sa nachádzajú v hubách reishi majú schopnosť redukovať metastázyzabraňovať rastu nádorov. Iná štúdia zistila, že účinné zložky extraktu z huby reishi dokážu vyhľadávať a neutralizovať rakovinové bunky v našom tele.

Detoxikácia tela

Pečeň je jednoznačne jedným z hlavných orgánov v našom tele, preto zníženie úrovne toxínov v nej je nesmierne dôležité. Štúdie spájajú užívanie huby reishi s rýchlejšou regeneráciou zdravých pečeňových buniek.

Zlepšuje činnosť nervovej sústavy

Na neurologické choroby ako Alzheimerovu chorobu v súčasnosti neexistuje žiadna liečba. Výskumy však ukázali, že práve výťažky z húb reishi môžu stimulovať kognitívnu aktivitu.

Znižuje krvný tlak

Reishi huby preukázali zlepšenie schopnosti prietoku krvi do srdca a zníženie krvného tlaku; taktiež znižujú množstvo kyslíka spotrebovaného srdcom, čo znamená, že pre zvyšok telesného a orgánového systému dochádza k väčšiemu okysličovaniu. Navyše niektoré zložky extraktu z huby Reishi môžu znížiť hladinu LDL (zlého) cholesterolu vo vašom systéme a ďalej vás ochrániť pred mŕtvicami a infarktmi.

Protizápalové vlastnosti 

Jedným z najdôležitejších účinkov extraktov húb reishi je ich protizápalová schopnosť. To je čiastočne dôvod, prečo reishi môže pomôcť s kognitívnymi poruchami, a to zvýšením množstva prietoku krvi do mozgu. Pre ľudí trpiacich artritídou alebo dnou môžu byť extrakty z reishi veľmi užitočné. Reishi huby tiež pôsobia na zmiernenie bolesti hlavy a na hojenie zranení.

Produkty s Reishi nájdete TU.

Join the conversation

Košík 0