Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Škorica: Aké výhody prináša?

Posted in

O škorici ste už jednoznačne neraz počuli. Na organizmus človeka pôsobí rôznymi účinkami, ktoré sú skutočne blahodarne. Využiť sa dá v rôznych oblastiach, pričom zlepšuje celkové zdravie. V tomto článku si priblížime účinky škorice.

Škorica je aromatická kôra škoricovníku a je využívaná ako korenina. Môže sa pridávať do rôznych jedál, pričom má svoju typickú arómu. Niektorí ľudia ju zbožňujú a iní nenávidia. Sto ľudí, sto chutí. Avšak keď zistíte aké okúzľujúce účinky má, hneď si ju obľúbite.

Antibakteriálne účinky

Užívanie škorice dokáže zabrániť vzniku infekčných ochorení. Dôvodom sú antibakteriálne účinky, ktoré sú silnou zbraňou v boji s infekciami. Tie môžu byť vyvolané hubami alebo baktériami. Škorica môže byť taktiež súčasťou dentálnej hygieny. V tomto prípade sa používa na zabránenie zápachu z úst. Ničí patogénne baktérie, ktoré halitózu vyvolávajú. Vďaka tomu budete mať svieži dych za každých okolností!

Škorica ako antioxidant

Možno ste už počuli o tom, že škorica sa používa pri chudnutí. Rozhodne sa niet čomu čudovať. Tento malý zázrak napomáha spaľovaniu kalórií a, okrem iného, pôsobí ako akýsi antioxidant. Zbavuje telo toxínov, stresu a negatívnych myšlienok. Škoricu možno označiť aj ako prírodný konzervant.

Prevencia vzniku rakoviny

Škorica je známa aj pre svoje protirakovinové účinky. To znamená, že účinne zastavuje rast a množenie rakovinových buniek a vďaka tomu sa využíva aj ako prevencia tohto vážneho ochorenia. Jedna zo štúdií bola prevádzaná v laboratórnych podmienkach, kde sa tieto účinky skúmali na ľudskom tkanive.

Zistilo sa, že škorica aktivuje antioxidačné mechanizmy v hrubom čreve. To značí o tom, že aj v tomto prípade sa zabraňuje vzniku rakoviny tohto typu a zároveň môže škorica pôsobiť ako podpora liečby.

Preto neváhajte a vyskúšajte účinky škorice aj vy!

Join the conversation

Košík 0