Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Guarana: Zázrak, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Posted in

Brazílska rastlina, pochádza z Amazonskej kotliny, je v dnešnej dobe skutočne preferovaná. Jej názov je guarana a je známa pre svoje terapeutické účinky. Táto unikátna rastlina sa užíva vo forme prášku, ktorý sa vsype do kávy, čaju či smoothie.

Guarana je tiež známa tým, že sa používa ako prísada do energetických a nealkoholických nápojov. Z toho vyplýva, že guarana obsahuje kofeín, antioxidanty, a tiež vitamín B, C a E.

Výhodou je, že v jej obsahu nájdeme aj vápnik, fosfor, železo či sodík. Guarana je v súčasnosti používaná kvôli jej terapeutickým účinkom, ktoré si predstavíme v nasledujúcich riadkoch.

Zvyšuje energiu

Táto jedinečná rastlina je najznámejšou zložkou energetických nápojov. Už z toho vyplýva, že jej účinky skutočne dokážu dodať človeku energiu. Guarana je hlavným zdrojom kofeínu, ktorý má však v tomto prípade 4 – 6 krát väčšie účinky ako zrná kávy. Táto brazílska rastlina vám dodá poriadnu dávku energie a taktiež vám zlepší schopnosť učiť sa a pamätať si.

Zmierňuje bolesť

Guarana je známa aj pre svoje analgetické vlastnosti. Dôvodom je najmä kofeín, ktorý hrá pri zmierňovaní bolesti veľkú rolu. Dokáže sa totiž viazať na adenozínové receptory, ktoré sa podieľajú na stimulácii bolesti.

Žiarivá pokožka

Táto unikátna brazílska rastlina udržuje zdravú pokožku. Obsahuje antioxidačné a antimikrobiálne vlastnosti. Práve to je dôvod, prečo je guarana zložkou mnohých kozmetických prípravkov.

Zabraňuje starnutiu pleti, redukuje vrásky a vyhladzuje ich. Pokožka je tak pri dlhodobom užívaní guarany žiarivá, jemná a bez akýchkoľvek známok starnutia.

Zlepšuje trávenie

Medzi hlavné dôvody, prečo sa guarana užíva, patrí najmä zlepšenie trávenia. Používa sa pri liečbe tráviacich problémov a taktiež môže pôsobiť ako preháňadlo, čo je výhodou pri chronickej zápche.

Terapeutických účinkov tejto jedinečnej rastliny je skutočne široká škála. Preto neváhajte a vyskúšajte zázrak s názvom guarana aj vy!

Join the conversation

Košík 0