Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

3 dôvody, prečo by ste mali začať užívať klinčeky

Posted in

Klinčeky pochádzajú z Indonézie a sú známe pre svoje priaznivé účinky. Zaujímavosťou je, že sú dostupné po celý rok. To znamená, že klinčeky sa pestujú na rôznych územiach, kde je odlišná úroda. My vám prinášame 3 dôvody, prečo by ste aromatické puky mali užívať práve vy.

Vedeli ste o tom, že klinčeky vznikajú zo stromu s názvom klinčekovec voňavý? Ide o spomínané aromatické puky, ktoré majú svoju typickú chuť. Ako je možné tento zázrak užívať? Pred použitím sa klinčeky odporúča pomlieť. Výhodou je, že túto jednodruhovú koreninu môžete pridať do rôznych jedál, ako napríklad do vývaru, na ochutenie ryže či omáčok.

Aké výhody prinášajú klinčeky?

Ideálna voľba na zuby

V tomto prípade nejde o žiadny mýtus. Klinčeky odporúčajú aj mnohí zubári svojim pacientom, čo značí o ich vysokej účinnosti. Klinčeky obsahujú antibakteriálne vlastnosti, ktoré napomáhajú pri bolestiach zubov.

Poskytujú im úľavu, čo je veľmi výhodné. Samozrejme, pri obrovských bolestiach je nutné navštíviť zubného lekára. Klinčeky však napomáhajú aj pri hojení rán a taktiež vám zaručia svieži dych.

Prevencia rakoviny

Klinčeky obsahujú protirakovinové vlastnosti, ktoré zabraňujú rastu a množeniu nádorových buniek. To sa týka najmä rakoviny pažeráka či prsníka. Okrem iného, klinčeky sú silnou zbraňou aj v boji s vedľajšími účinkami chemoterapie. Sú silným zdrojom antioxidantov, ktoré účinne bojujú proti zápalom.

Klinčeky a respiračné ochorenia

Vedeli ste, že klinčeky vedia napomôcť aj pri respiračných ochoreniach? To platí najmä pre nachladnutie a kašeľ. Tieto ochorenia sú typické najmä v období jesene. Vďaka klinčekom však zmiernite ich prejavy. Táto korenina poskytuje pri nachladnutí istú úľavu a zmiernenie bolestí.

Preto neváhajte a vyskúšajte účinky klinčekov aj vy. Toto rozhodnutie jednoznačne neoľutujete!

Join the conversation

Košík 0