Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Zázvor – aké výhody prináša?

Posted in

Už ste o ňom neraz počuli. Zázvor, ktorý je skutočným zázrakom. Tento unikát sa využíva už po dlhé roky v tradičnej, ale aj alternatívnej medicíne. Ide o koreninu, ktorá sa považuje za najzdravšiu, no zároveň aj najchutnejšiu zo všetkých korenín vôbec.  

Zázvor sa využíva ako prísada do jedál, no v dnešnej dobe nájdeme túto koreninu aj vo forme cukríkov, čaju či výživových doplnkov. Zázvor je odporúčané používať najmä pre jej zázračné účinky. Tých rozhodne nie je málo. Dôvodom je obsah tejto koreniny. Prekvapiť vás môže vysoký obsah vitamínov, vlákniny a minerálnych látok. 

Aké priaznivé účinky prináša zázvor? 

Skvelé riešenie na nevoľnosť 

Možno ste o tom ani netušili, no zázvor je veľmi silnou zbraňou v boji s kinetózou. Ide o nevoľnosť, ktorá sa prejavuje najmä v dopravných prostriedkoch. Mnohí lekári zázvor odporúčajú viac ako lieky, ktorých nevýhodou je vyvolanie ospalosti.  

Zázvor na nevoľnosť je možné užiť vo forme cukríku alebo koreňa. Ako to celé funguje? Látky, ktoré sú obsiahnuté v zázvore neutralizujú tráviace šťavy a obmedzujú sťahy čriev. Vďaka tomu vás nebude dáviť a nevoľnosť v dopravnom prostriedku budete vďaka zázvoru prežívať o čosi ľahšie. 

Prevencia Alzheimerovej choroby 

O zázvore je známe, že spomaľuje nástup demencie, vďaka čomu sa využíva ako prevencia neurodegeneratívnych ochorení. Medzi tie patrí napríklad Parkinsonova alebo Alzheimerova choroba. Okrem iného, zázvor udržuje zdravú pamäť a zmierňuje riziko poškodenia mozgu. 

Znižuje bolesť 

Protizápalové účinky sú pre zázvor typické. Tie platia napríklad pri artritíde, čo je zápal kĺbov. Vďaka tomu zázvor pôsobí aj ako prevencia zápalových ochorení, a tiež sa využíva na zmiernenie ochorení tohto typu. 

Preto neváhajte a vyskúšajte účinky tohto zázraku aj vy. Zázvor má svoju typickú chuť, ktorú si ihneď obľúbite. No čo je viac – účinky tejto koreniny si zamilujete hneď po prvom použití. 

Join the conversation

Košík 0