Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Lion’s Mane: Huba, ktorá priaznivo pôsobí na nervový systém

Posted in

V skutočnosti ide o menej známu terapeutickú hubu, no čím ďalej, tým viac sa dostáva do popredia. Jej názov je Lion’s Mane, inak povedané Koralovec Ježovitý. V dnešnej dobe je známa najmä pre jej terapeutické účinky, ktoré sa týkajú nervového systému človeka. 

Lions’s Mane je možné konzumovať vo forme čaju, výživového doplnku či chutného jedla. Túto jedinečnú hubu môžete užívať aj v podobe sušeného prášku a tabliet. Lions’s Mane má množstvo priaznivých účinkov, ktoré pôsobia na kardiovaskulárny systém, tráviacu sústavu, no najmä na bunky v mozgu. 

Zmierňuje príznaky depresie 

Depresia patrí medzi najčastejšie úzkostné stavy v dnešnej dobe. Lion’s Mane je však silnou zbraňou aj v tomto smere. Táto zázračná huba obsahuje protizápalové účinky, ktoré zmierňujú depresiu a jej príznaky.  

Tento úzkostný stav vzniká najmä pri nedostatku spánku, strese a nervozite. Práve s týmto Lion’s Mane bojuje na vysokej úrovni. Dôkazom sú mnohé štúdie, ktoré sa robili nielen na ľuďoch, ale taktiež napríklad na myšiach. 

Prevencia neurodegeneratívnych chorôb 

Je dokázané, že Lion’s Mane sa využíva aj ako prevencia proti demencii, Alzeimerovej či Parkinsonovej chorobe. Okrem iného, zlepšuje krátkodobú pamäť a ochraňuje mozog pred toxickými bunkami. Pri pravidelnom užívaní Lion’s Mane je tak viditeľná zmena funkcie mozgu, ktorý pracuje na plné obrátky. 

Znižuje stres 

Stres je strašiakom dnešnej doby. Bohužiaľ, nájde sa len málokto, kto by ho neprežíval dennodenne. Stres môže spôsobiť kardiovaskulárne ochorenia, cukrovku či rakovinu. Lion’s Mane však obsahuje antioxidačné vlastnosti, ktoré jednoducho bojujú so stresom. Zmierňuje jeho prejavy, pričom napomáha aj pri liečbe mnohých ochorení. Jedná sa napríklad o zápalové ochorenia čriev či poškodenie pečene. 

Lion’s Mane je čoraz viac odporúčaná huba. Ide najmä o výživový doplnok, ktorý výrazne zlepšuje celkové zdravie človeka. Neveríte? Vyskúšajte túto zázračnú hubu aj vy! 

Join the conversation

Košík 0