Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Chaga a jej blahodarne účinky na organizmus

Posted in

Sibírska chaga, inak povedané ryšavec šikmý je cudzopasná huba. Rastie najmä na listnatých stromoch, pričom sa vyskytuje už aj na našom území. Zaujímavosťou je, že chaga sa nedá priemyselne pestovať a vďaka tomu ide o čisto prírodný produkt.

Na Sibíri označujú túto hubu ako dar od Boha alebo huba nesmrteľnosti. Vo všeobecnosti platí, že obsahuje najmä biologicky aktívne látky. Medzi tie patria polysacharidy, polyfenolické látky, melanín, steroly či lipidy. V dnešnej dobe je chaga veľmi populárna huba, a to vďaka priaznivým účinkom, ktoré si predstavíme v nasledujúcich riadkoch.

Bojuje proti rakovine

Zaujímavosťou je, že táto zázračná huba s názvom chaga má protirakovinové účinky. To znamená, že zabraňuje tvorbe a rastu rakovinových buniek. Chaga sa tak využíva ako prevencia vzniku rakoviny a na zmiernenie nežiadúcich prejavov chemoterapie. Medzi tie patrí napríklad nechutenstvo, pokles bielych krviniek či zvracanie. Chaga je skvelou voľbou na podporu liečby rakoviny.

Posilňuje tráviaci systém

Chaga obsahuje látky, ktoré napomáhajú v boji s tráviacimi ťažkosťami či, dokonca, zlepšuje činnosť pečene a chráni telo pred toxickými bunkami. Čo sa týka tráviaceho systému, chaga je silnou zbraňou pri podpore vylučovania, a tiež chorobách, ktoré postihujú slezinu či pankreas. Táto zázračná huba sa tiež využíva pri zápaloch čriev alebo žalúdka.

Zlepšuje imunitný systém

Každý človek má iný imunitný systém. To však neznamená, že ho netreba vôbec posilňovať. Vďaka silnému imunitnému systému budete vedieť predchádzať rôznym infekčným ochoreniam, ktoré by vám mohli spôsobiť vážne komplikácie. Chaga napomáha aj v tomto smere. Má silné antivírusové a antibakteriálne účinky. Vďaka týmto vlastnostiam dokáže podporiť schopnosť bojovať s vírusmi rôzneho druhu.

Ak vás tieto účinky chagy zaujali, v tom prípade neváhajte vyskúšať túto zázračnú hubu na vlastnej koži aj vy!

Join the conversation

Košík 0