Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Reishi ako rastlina s duchovnou silou: Počuli ste už o nej?

Posted in

Už od pradávna sa využívali huby na terapeutické účely. Najznámejšou z týchto húb je Reishi, čo je názov v japončine. Na Slovensku ju tiež môžeme poznať pod názvom Lesklokôrovka hnedočervená alebo latinsky povedané, Ganoderma. V tomto článku si predstavíme jej okúzľujúce účinky. 

Reishi sa najmä v Ázii používa už niekoľko tisíc rokov. Domáci ju označujú za zázračnú rastlinu či rastlinu s duchovnou silou. Reishi symbolizuje dlhovekosť, zdravie a lásku. V Číne majú túto hubu vo veľkej úcte, čo dokazujú aj vyobrazené kresby v palácoch. 

Aké terapeutické účinky prináša táto zázračná rastlina? 

Potláča rakovinu 

Mnohé vedecké štúdie dokázali, že Reishi skutočne dokáže zmierniť prejavy rakoviny. Podporuje liečbu chemoterapie a zároveň znižuje jej negatívne vedľajšie účinky ako je nechutenstvo, zvracanie či závraty. Reishi sa osvedčila najmä ako podpora pri liečbe nádoroch pažeráka, maternice, prsníka a hrubého čreva. 

Bojuje s vírusmi 

Možno by ste neverili, no Reishi dokáže bojovať aj s infekčnými ochoreniami, a to najmä proti vírusovej chrípke. Tá každoročne vyvoláva epidémiu, ktorá sa rozširuje po celom svete. Reishi je však v tomto smere silnou zbraňou. Okrem iného, obsahuje glykoproteín, ktorý bojuje pri ochoreniach ako je pásový opar či opar na pere. 

Zlepšuje pamäť 

Je dokázané, že zázračná huba Reishi výrazne zlepšuje pamäť a schopnosť koncentrácie. Pôsobí priamo na receptory mozgu, vďaka čomu má priaznivý vplyv na celkový metabolizmus.  

Okrem iného, Reishi bojuje proti starnutiu, a tak sa vám budú dlhé roky vrásky vyhýbať. Táto jedinečná huba zlepšuje kvalitu spánku a v jednoduchosti povedané, upokojuje hormonálny a nervový systém človeka. 

Ak chcete zažiť tieto účinky na vlastnej koži, neváhajte a vyskúšajte zázračnú hubu Reishi aj vy. Toto rozhodnutie jednoznačne neoľutujete! 

Join the conversation

Košík 0