Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Sezamový olej: aké má účinky na zdravie?

Posted in

Medzi najznámejšie oleje patrí aj ten sezamový. Obsahuje širokú škálu minerálnych látok a vitamín skupiny E. Práve vďaka jedinečnému zloženiu prináša priam okúzľujúce výsledky. Pri pravidelnom používaní dokáže sezamový olej vyriešiť mnohé problémy a okrem iného pôsobí ako prevencia.

Stopercentne Bio Organic sezamový olej sa vyrába zo semien sezamu. Ide síce len o malé semiačka, avšak výrazne podporujú zdravie človeka. Môžu sa pridávať do rôznych pokrmov alebo sa z nich vyrába spomínaný olej. Ten okrem toho obsahuje aj množstvo minerálnych látok, vitamín E a taktiež bielkoviny. Bio Organic olej zo semien sezamu je skvelou alternatívou pre podporu liečby mnohých ochorení. Na čo všetko sa môže použiť?

Zdravé zuby vďaka sezamu?

Možno ste už počuli množstvo mýtusov o tom, ako si prírodnou cestou vyliečiť zuby. Samozrejme, je to beh na dlhé trate a niekedy je jednoduchšie navštíviť zubára. Mnohé vedecké výskumy však potvrdili, že Bio olej zo semien sezamu je skutočne ideálnou voľbou pre udržanie zdravých zubov. Vďaka jedinečnému zloženiu redukuje výskyt zubného plaku, bieli zuby a taktiež pôsobí ako prevencia vzniku ochorení v dutine ústnej. K tomu je však potrebná aj dôkladná starostlivosť a čistenie zubov s tými správnymi pomôckami.

Znižuje stres

Sezamový olej je vhodný na použitie pre ľudí, ktorí trpia niektorými z úzkostných stavov. Medzi tie patrí depresia, chronický stres či úzkosť. Bio olej zo sezamových semien obsahuje kyselinu s názvom tyrozín. Práve táto látka je účinná v boji s depresívnymi stavmi a vďaka nej sa znižuje stres. Tyrozín je kyselina, ktorá dodáva telu dobrú energiu, a to hneď po použití. Okrem iného, Bio olej zo semien sezamu udržuje zdravé srdce, čo výrazne znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Tak čo, vyskúšate tento malý – veľký zázrak aj vy?

Join the conversation

Košík 0