Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Ricínový olej: aké výhody prináša?

Posted in

Ricínový olej je dnes častokrát používaný najmä pre jeho priaznivé účinky. Tých je hneď niekoľko. Dôvodom je jedinečné zloženie tohto výrobku, ktoré je zodpovedné za zlepšenie mnohých zdravotných problémov. Jednoducho povedané, užívanie ricínového oleja jednoznačne neoľutujete!

Proces výroby ricínového oleja spočíva v lisovaní za studena. Ide o najšetrnejší spôsob, vďaka čomu sa v oleji zachovajú všetky aktívne látky. Ricínový olej si prešiel mnohými klinickými testami, ktoré potvrdili jeho priaznivé účinky. Dokonca, je dokázané, že na rozdiel od antibiotík má ricínový olej pozoruhodné vlastnosti. Dôvodov, prečo tento jedinečný výrobok používať je skutočne veľa. V nasledujúcich riadkoch si predstavíme niekoľko z nich.

Úľava pre suchú a popraskanú pokožku

Ricínový olej je vhodný aj na použitie pre rôzne typy pokožky. Predovšetkým sa odporúča pri suchej a popraskanej pokožke, ktorej zároveň zabezpečí dokonalý pocit úľavy. Najmä v zimnom období je pleť vystavovaná rôznym nepriaznivým vplyvom, ktoré pleť vysušujú. Ricínový olej pleť hydratuje, regeneruje a zmäkčí, vďaka čomu je pokožka na dotyk jemná a zdravo vyzerajúca. Okrem iného, ricínový olej napomáha aj pri liečbe akné. Jeho použitie výrazne zužuje póry, vďaka čomu sa eliminuje upchávanie kožným mazom. Vplyvom toho nevznikajú nedokonalosti, čo je obrovskou výhodou.

Riešenie na rast vlasov

V prípade, že trpíte spomaleným rastom vlasov, ricínový olej je pre tento problém ideálnou voľbou. Stimuluje rast vlasov, zabraňuje ich vypadávaniu a dodáva im potrebnú výživu. Ricínový olej je vhodný tak ako pre ženy, tak aj pre mužov, ktorým pomáha riešiť problém, akým sú kúty. Taktiež eliminuje nadmernú tvorbu lupín, čím predchádza svrbeniu pokožky hlavy.

Ricínový olej je skutočným zázrakom, ktorý rieši mnohé zdravotné ale aj estetické problémy. Dokonca, pri pravidelnom používaní sa výsledky dostavia už po krátkom čase!

Join the conversation

Košík 0