Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Olej z borákových semien: je skutočne tak výnimočný, ako sa hovorí?

Posted in

Možno je olej z borákových semien menej známy oproti iným výrobkom, avšak jeho účinky sú okúzľujúce. Tento jedinečný výrobok obsahuje vysokú koncentráciu kyseliny gama – linolénovej, ktorá sa považuje za jednu z najdôležitejších esenciálnych mastných kyselín.

Okrem toho však tzv. borákový olej obsahuje aj kyselinu steárovú, palmitovú, linolovú a olejovú. Tieto všetky zložky sú potrebné pre dosiahnutie priaznivých účinkov tohto produktu. Olej z borákových semien je lisovaný za studena, pričom je vhodný tak ako na vnútorné, tak aj na vonkajšie použitie.

Pomáha pri ochorení ďasien

Gingivitída alebo inak povedané zápal ďasien je ochorenie, ktoré mnohí ľudia podceňujú. Neliečenie tohto problému však môže viesť ku vážnym komplikáciám, a tak by ste to rozhodne nemali podceňovať. Olej z borákových semien je bohatý na GLA a vďaka tomu dokáže zvrátiť stav ochorenia ďasien. Samozrejme, potrebné je, aby ste si okrem toho čistili zuby dvakrát denne a používali všetky potrebné dentálne pomôcky. Množstvo štúdií však potvrdilo, že pravidelné užívanie borákového oleja dokázalo zvrátiť stav ochorenia ďasien. Neuveriteľné, čo myslíte?

Zmierňuje príznaky menopauzy

Menopauza je strašiakom mnohých žien po 50-ke a niet sa čomu čudovať. Môže priniesť skutočne množstvo nepriaznivých príznakov, ktoré častokrát prehĺbia do vážnejších komplikácií. Jedinečný olej z borákových semien napomáha aj v tomto smere. Dokonca, tento výrobok odporúčajú lekári svojim pacientkam na upravenie hormónov. Pri pravidelnom užívaní oleja z borákových semien sa výrazne znížia prejavy boľavých kĺbov, zápalov rôzneho druhu či kognitívnych príznakov.

Borákový olej sa neustále dostáva čoraz viac do popredia a je skutočným zázrakom. Taktiež je pod dohľadom vedcov, ktorí stále prichádzajú na nové a zároveň priaznivé účinky tohto produktu.

Join the conversation

Košík 0