Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Olej z pestreca mariánskeho: prečo je tak výnimočný?

Posted in

Pestrec mariánsky je výnimočná rastlina, z ktorej sa vyrába aj špeciálny olej. Ten je lisovaný za studena, pričom sa zachovávajú všetky prospešné účinky tohto produktu. Prečo je olej z pestreca mariánskeho tak obľúbený a kde ho môžete využiť?

V dnešnej dobe sú oleje výbornými pomocníkmi a dajú sa využiť skutočne v rôznych smeroch. Výnimkou nie je ani olej z pestreca mariánskeho, ktorý obsahuje tzv. flavolignany. Ide o aktívne látky, ktoré efektívne pôsobia na regeneráciu buniek a chránia ich pred nepriaznivými podmienkami z okolia. Tie môžu byť častokrát aj toxické, a tak sa flavolignany obsiahnuté v tomto oleji považujú za zbraň v boji proti nežiadúcim účinkom, ktoré by mohli vzniknúť pôsobením škodlivín.

Ideálny na pleť a vlasy

Aktívne látky, ktoré sa nachádzajú v zložení oleja z pestreca mariánskeho sú ideálne na starostlivosť o vlasy a pokožku. Je vhodný na ošetrenie pleti, ktorá trpí určitými dermálnymi problémami. Tie sú v tejto dobe často vyskytované či už pri staršej alebo mladšej generácii. Olej z pestreca mariánskeho je skvelou alternatívou aj pre starostlivosť o vlasy. Obrovskou výhodou je, že zabraňuje vypadávaniu vlasov. Taktiež aktívne látky prenikajú až do hlbokých štruktúr, kde vlasy dôkladne vyživujú a navracajú im krásu a zdravý vzhľad. Olej z pestreca mariánskeho zároveň spevňuje korienky vlasov a zmierňuje podráždenia pokožky hlavy.

V čom spočíva aplikácia?

Použitie oleja z pestreca mariánskeho je skutočne jednoduché. Najčastejšie sa využíva na vnútorné použitie, pričom vám postačí jedna čajová lyžička ráno a jedna večer. V prípade, že olej z pestreca mariánskeho potrebujete na externé použitie, primerané množstvo prípravku naneste na pokožku a určitý čas nechajte vstrebať. Pri starostlivosti o vlasy aplikujte olej na končeky vlasov a umyte bežným spôsobom.

Blahodárne účinky oleja z pestreca mariánskeho sú skutočne zázračné. Práve to je dôvodom, prečo odporúčame použitie tohto produktu práve pre vás!

Join the conversation

Košík 0