Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Aké výhody prináša ľubovníkový olej?

Posted in

Ľubovník bodkovaný je rastlina v typickom žltom sfarbení. Rastie, predovšetkým na lúkach a dá sa voľne zbierať. Už v starovekom Grécku zistili, že túto zázračnú rastlinku je možné využívať na zdravotné účely. Dnes sa z nej vyrába olej, ktorý prináša množstvo priaznivých účinkov na organizmus človeka.

Olej z ľubovníka bodkovaného si už prešiel mnohými vedeckými štúdiami. Všetky z nich však potvrdili prospešné vlastnosti tohto produktu. Proces výroby ľubovníkového oleja spočíva v lisovaní za studena. V zložení tohto produktu sa nachádzajú čisto prírodné látky, ktoré zvyšujú účinky. Olej z ľubovníka bodkovaného obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a živín, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu. Kde všade je možné využiť ľubovníkový olej a aké účinky prináša?

Vhodný na masáž celého tela

Olej z ľubovníka bodkovaného používajú aj profesionálni maséri. Ľubovníkový olej je vhodný na masáž tela, predovšetkým na boľavý chrbát a svaly. Prečo je tak obľúbený? Výskumy dokázali, že tento jedinečný produkt podporuje prekrvenie a vďaka tomu je na masáž doslova stvorený. Ľubovníkový olej je ideálny aj na určité typy masáží, kedy sa zároveň uvoľňujú aj rôzne psychické blokády. Účinky oleja z ľubovníka bodkovaného tak účinne riešia mnohé zdravotné problémy, vďaka čomu je obľúbený či už na profesionálne alebo domáce použitie.

Rýchle hojenie rán

Aktívne látky obsiahnuté v ľubovníkovom oleji zabezpečujú urýchlené hojenie rán. Tie sa môžu nachádzať v podobe povrchových poranení, podvrtnutí či, dokonca, modrín. Olej z ľubovníka bodkovaného má antibakteriálne a protizápalové účinky, vďaka čomu pomáha pri hojení popraskanej kože a jaziev rôzneho typu. Ľubovníkový olej taktiež zmierňuje a upokojuje prejavy suchej, citlivej a podráždenej pokožky. Účinne bojuje proti vzniku strií, a tak sa z tohto výnimočného produktu stáva neoceniteľný pomocník.

Ľubovníkový olej je možné použiť na skutočne širokú škálu problémov. Neváhajte a vyskúšajte tento malý zázrak aj vy!

Join the conversation

Košík 0