Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Olej z čierneho sezamu: Prečo by ste ho mali začať používať?

Posted in

Ak ste milovníkom čínskej, ázijskej alebo indickej kuchyne, už ste sa určite stretli so sezamovým olejom. Ten je najmä pre tieto jedlá, takpovediac, typickým znakom. Čierny sezamový olej má blahodarne účinky na organizmus človeka, vďaka čomu je dnes mimoriadne obľúbený.

Narozdiel od bieleho sezamu má čierny sezam výraznejšiu a aromatickejšiu chuť. Taktiež má silnejšie účinky, ktoré sa už po stáročia uplatňujú aj v čínskej medicíne. Olej z čierneho sezamu sa najčastejšie využíva na priamu konzumáciu, ako dochucovadlo jedál či na úpravu tepelných pokrmov. Čierny sezamový olej je ľahko stráviteľný. Obsahuje výlučne čierny sezam, ktorý je lisovaný za studena. Tento jedinečný olej je možné použiť ako prevenciu mnohých zdravotných problémov. O aké ochorenia sa jedná?

Účinky na kardiovaskulárne ochorenia

Vďaka jedinečnému zloženiu tekvicový olej priaznivo vplýva na kardiovaskulárne ochorenia, ktoré sú jedným z najčastejších problémov dnešnej doby. Vďaka pravidelnej konzumácií oleja z čierneho sezamu podporíte stav ciev, a tiež zdravie srdca. Zároveň je vítanou súčasťou jedálnička pri zvýšenom cholesterole a krvnom tlaku. Čierny sezamový olej udržiava ich primeranú hladinu, čo výrazne prispieva k prevencii vzniku závažných kardiovaskulárnych ochorení.

Zlepšuje trávenie

Olej z čierneho sezamu priaznivo vplýva aj na trávenie. Podporuje pravidelnú stolicu a zároveň pomáha pri liečbe zápchy. Čierny sezamový olej obsahuje vlákninu, ktorá je nevyhnutnou zložkou pre proces trávenia a celkovú činnosť čriev. Postačia vám dve malé lyžičky denne pridať do jedla a účinky sa dostavia takmer okamžite. Okrem iného, olej z čierneho sezamu pôsobí aj ako prevencia rakoviny konečníka a hrubého čreva.

Čierny sezamový olej je v dnešnej dobe skutočne oceňovaný a niet sa čomu čudovať. Po dostavení sa prvých výsledkoch budete očarení aj vy, tak neváhajte a vyskúšajte tento malý zázrak už dnes!

Join the conversation

Košík 0