Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Huba Chaga – neznámy zázrak prírody

Posted in

Čo sa týka liečivých húb, je bežnou praxou, že aj na prvý pohľad nepôvabná huba, môže mať skvelý vplyv na ľudské zdravie. Inak tomu nie je ani v prípade huby Chaga (ryšavec šikmý), prezývanej aj čierna hmota. Celý povrch huby je totiž čierny, ale v mäkkom jadre, oranžovej farby, nájdeme širokú škálu zdraviu prospešných vitamínov a antioxidantov. Zaujíma vás ktoré to sú? Tieto informácie ako aj konkrétne benefity pre vaše zdravie sa dočítate v nasledujúcom článku.

Súčasť tradičnej medicíny

História huby Chaga siaha až do čias Mezopotámie, na ktorej území bola v medicíne často používaná. Okrem toho, sa prášok zo sušenej huby používal aj počas náboženských obradov.
Neskôr sa jej používanie rozšírilo v severných častiach Európy, najviac v Rusku, kde je aj súčasťou tradičnej medicíny. Do tradičnej medicíny sa však zaraďuje aj v Číne a neznáma nie je ani pre obyvateľov Japonska.

Benefity pre zdravie

Hoci je vplyv huby Chaga na zdravie ľudí stále predmetom výskumov, niekoľko výhod pre naše zdravie už známych je.
V tradičných medicínach sa huba Chaga používala najmä na zlepšenie celkového zdravia. Rovnakú úlohu plní aj v modernej medicíne. Taktiež posilňuje imunitu, keďže dokáže zmierniť dlhodobé zápaly či zbaviť organizmus škodlivých baktérií a vírusov.
Konzumácia tejto huby môže tiež pomôcť pri liečbe cukrovky a srdcových ochorení.
Taktiež má pozitívny vplyv pri istých druhoch rakoviny, jej konzumáciou je možné zabrániť rastu rakovinových buniek v pečeni, pľúcach či hrubom čreve.

Čaj aj doplnok výživy

Huba Chaga je momentálne dostupná vo forme čaju, ale aj ako práškový a kapsulový doplnok výživy.
Pri čaji môže ísť o čaj obsahujúci výlučne hubu Chaga alebo zložený z kombinácie rôznych húb. Čaj môžete pripraviť s teplou aj studenou vodou, liečivé vlastnosti huby Chaga sa prejavia v oboch prípadoch.
Doplnky výživy obsahujú výťažok z huby, a to v rôznych pomeroch k ďalším vitamínom a minerálom prospešným pre zdravie.

Join the conversation

Košík 0