Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Prečo by ste mali používať oregánový olej?

Posted in

Počuli ste už o tom, že oregánový olej je označovaný za prírodnú alternatívu k antibiotikám? Vie sa totiž popasovať s mnohými ochoreniami a zbaví vás nejedného zdravotného problému. Zaujíma vás kedy ho môžete použiť? Spolu s ďalšími informáciami sa to dozviete v nasledujúcich odstavcoch.

Ako oregánový olej vzniká?

Oregánový olej sa vyrába z pamajorána obyčajného, inak nazývaného oregáno. Táto rastlina sa používa najmä na výrobu korenia, ale pri lisovaní za studena vzniká práve oregánový olej. 
Na výrobu oleja sa používa vňať rastliny, ktorá je charakteristická výraznou arómou.
Oregáno je v tradičnej medicíne používané už veľmi dlho a považuje sa za najúčinnejšie prírodné antibiotikum. Aj to je dôvodom, prečo sa z tejto rastliny, pôvodom z Európy a Stredného východu, vyrába olej.

Zdraviu prospešné účinky

Zaradením oregánového oleja do jedálnička prispejete k tomu, že vaše telo sa bude ľahšie zbavovať toxínov či iných škodlivých látok. Látky, ktoré olej obsahuje totiž dezinfikujú a upokojujú tráviacu sústavu. Olej sa teda odporúča najmä pri žalúdočných problémoch, podráždení žlčníka či pri zápche. Rovnako upokojujúco pôsobí na problémy s pokožkou, keď pomáha odstraňovať ekzémy, akné a kožné plesne. Pomôcť ale môže aj pri ochoreniach dýchacích ciest, zápale stredného ucha, alergiách či astme.

Použitie oregánového oleja

Oregánový olej je určený na vnútorné ako aj vonkajšie použitie. Na vnútorné použitie sa odporúča jeho zriedená verzia, ktorá je bežne dostupná. Prípadne si olej môžete zriediť aj doma, v takom prípade postupujte podľa priloženého návodu.
Oregánový olej však nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy, deti mladšie ako dva roky a ľudí užívajúcich lieky na zrážanie krvi.

Zakúpiť si ho môžete TU.

Join the conversation

Košík 0