Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Problémy s vysokým krvným tlakom – ako na ne?

Posted in

Vedeli ste o tom, že vysoký krvný tlak sa často nazýva aj „tichý zabijak“? Dôvod je prostý, tento zdravotný problém si až tak skoro neuvedomíte, pretože z počiatku nebolí ani neprekáža. Napriek tomu je jeho prevencia či skorá diagnostika veľmi dôležitá. Akú sú príčiny a príznaky vysokého krvného tlaku? A ako mu aj s pomocou prírodných liečiv predísť? Tieto informácie, ako aj mnohé ďalšie, sa dočítate v nasledujúcom článku.

Príčiny vysokého krvného tlaku

Hoci vo väčšine prípadov je priama príčina vysokého krvného tlaku neznáma, rizikové faktory, ktoré k nemu prispievajú známe sú. Ak sa teda chcete vyhnúť problémom s krvným tlakom, v prvom rade by ste sa mali vyhnúť spúšťačom týchto problémov.

Pokiaľ niekto v rodine mal vysoký tlak, pravdepodobnosť, že ho budú mať aj ostatní členovia rodiny je oveľa vyššia. Na vysoký krvný tlak majú vplyv aj faktory ako farba pleti, vek a životný štýl. Štatisticky sa potvrdzuje trend, že černosi sú až dvojnásobne náchylnejší na vysoký krvný tlak ako belosi. Čo sa týka veku, s vysokým krvným tlakom mávajú z pravidla problém starší ľudia. Pri životnom štýle sa nedá presne vymedziť skupina ľudí, ktorá môže mať problémy s vysokým tlakom, ale dajú sa definovať rizikové situácie. Zlý vplyv na krvný tlak majú napríklad stresové situácie v práci alebo doma, nedostatok pravidelného pohybu či nevyvážená strava.

Príznaky vysokého krvného tlaku

Príznaky vysokého krvného tlaku nie sú práve bežné, sú skôr ojedinelé, no v niektorých prípadoch môžu byť naozaj viditeľné.
Medzi príznaky vysokého krvného tlaku patrí napríklad neutíchajúca bolesť hlavy, spojená s ospalosťou. Časté sú aj závraty či hučanie v ušiach. Rovnako sa môžete stretnúť s prehnaným búšením srdca, krvácaním z nosa či opakovaným tŕpnutím prstov na rukách a nohách.
V prípade, že máte s týmito príznakmi skúsenosti, určite by ste mali navštíviť doktora, ktorý vám pomôže odhaliť ich skutočnú príčinu.

Účinky huby Reishi na vysoký krvný tlak

Huba Reishi (Ganoderma Lucidum) si v posledných rokoch v medicíne vybudovala veľmi dobré meno. Táto huba pochádza z Číny a má stále miesto v domácej medicíne na východe. Odkedy sa vie o jej pozitívnych účinkoch na ľudské zdravie si už stihla vyslúžiť prezývky „huba nesmrteľnosti“ či „huba večnej mladosti“. Dôvodom je najmä to, že má pozitívne účinky na viacero zdravotných problémov. Pôsobí napríklad ako prevencia proti rakovine, posilňuje imunitný systém a obranné mechanizmy ľudské telo či podporuje regeneráciu, čím zlepšuje celkovú kondíciu a kvalitu života.

Čo sa týka problémov s krvným tlakom, aj tu má huba Reishi veľmi dobré účinky. Viaceré výskumy hovoria, že pravidelná liečba hubou Reishi je úspešná v boji s vysokým krvným tlakom.
Všeobecne pri liečbe ochorení srdca a cievneho systému znižuje vysoký krvný tlak, zabraňuje vápenateniu ciev a znižuje hladinu cholesterolu. Zároveň zabraňuje vzniku trombózy a rozpúšťa krvné zrazeniny. Okrem toho zmierňuje vedľajšie účinky bežných liekov na vysoký krvný tlak, takže sa často užíva v kombinácii s liekmi. Huba sa môže konzumovať aj čerstvá, no bežnejšia je v podobe prášku alebo tekutého extraktu. Aj keď v malej miere, no aj huba Reishi môže mať pri dlhodobom užívaní vedľajšie účinky. Podľa výskumov sa objavilo niekoľko prípadov, keď jej užívanie podráždilo žalúdok alebo tráviaci systém, no nikdy nešlo o nič nebezpečné pre pacienta. Pre bezpečnosť sa ale odporúča, aby hubu Reishi neužívali tehotné alebo dojčiace ženy, ľudia, ktorí v minulosti podstúpili chirurgických zákrok alebo majú problémy s nízkym krvným tlakom.

Reishi si môžete zakúpiť aj TU.

Join the conversation

Košík 0