Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Mrkvový olej na opaľovanie?

Posted in

Mrkvový olej patrí už dlho k populárnym prírodným olejom. Ide o „vychytávku starých mám“ s rôznymi zdraviu prospešnými účinkami. Mrkvový olej má schopnosť chrániť našu pokožku podobne ako opaľovací krém. Aké sú teda konkrétne pozitívne účinky mrkvového oleja na naše zdravie?

Vitamíny a minerály

Mrkvový olej je doslova nabitý rôznymi vitamínmi a minerálmi, ktoré nášmu zdraviu prospievajú. Je to najmä z toho dôvodu, že sa vyrába studeným lisovaním z mrkvy, čiže si zachováva všetky dôležité látky a minerály. Samotná mrkva je bohatá na vitamíny A, B a C a betakarotén. Okrem týchto vitamínov olej obsahuje aj vitamíny D, E a K. Z minerálov v ňom zase nájdete vápnik, draslík, sodík, horčík, železo, fosfor, kremík a síru.

Ako opaľovací krém

Mrkvový olej má vďaka veľkému obsahu betakaroténu UV faktor okolo 40, čím sa stáva skvelým prostriedkom na ochranu pokožky pred slnečnými lúčmi. Pridáva sa napríklad do domácich krémov na opaľovania a v rôznych množstvách je súčasťou takmer všetkých bežne dostupných krémov na opaľovanie. Výhodou používania mrkvového oleja je to, že zlepšuje a predlžuje opálenie.

Proti kožným problémom

Mrkvový olej pomáha pri rôznych kožných chorobách, keď zabíja baktérie, ktoré tieto choroby tvoria. Rovnako zlepšuje prekrvenie organizmu a podieľa sa na urýchľovaní regenerácie pokožky či celého organizmu.

Zabráni karcinogénom

Ďalším pozitívnym účinkom mrkvového oleja je boj proti rakovinotvorným bunkám, keďže z tela odvádza toxíny spôsobujúce tvorbu karcinogénov.
Z tela tiež odvádza iné škodlivé látky, a tak zlepšuje trávenie a upokojuje črevné ústrojenstvo.

Ako môžete vidieť, mrkvový olej má na naše zdravie pozitívne účinky, preto určite stojí za zváženie používať ho ako ochranu pred slnečnými lúčmi či dávkovať vnútorne.

Kúpiť si ho môžete aj TU

Join the conversation

Košík 0