Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Uzdravte sa s kávou s tromi liečivými hubami!

Posted in

Káva je dnes druhou najväčšou svetovou komoditou.  Čo tak si náš každodenný zdroj energie obohatiť niečím poriadne zdravým? Na našom e-shope nájdete kávu aj s týmito zdravými hubami!

Huba Reishi (Leskokôrka Lesklá, Ganoderma Lucidum)

Reishi v káve je silný a kvalitný produkt, ktorý vám uľahčí štart do nového dňa a spríjemní chvíľky odpočinku. Huba reishi vďaka bohatému obsahu cenných látok pre ľudský organizmus patrí medzi najvzácnejšie a zdraviu prospešné huby. Táto huba prispieva k prirodzenej obrany schopnosti organizmu a k udržaniu zdravých obehových funkcií.

Bohatí ľudia v dávnych dobách používali túto zázračnú hubu v nádeji, že získajú nesmrteľnosť a pokoj.

V súčasnosti sa táto zázračná huba nazýva “kráľovnou bylín”. Reishi preukázateľne podporuje zdravie a dlhovekosť. Najčastejšie sa používa na liečbu mnohých chorôb, akými sú bolesti tela, rakovina a ochorenia pečene. Je tiež predpisovaná pre rôzne psychiatrické a neurologické ochorenia.

Obsahuje viac ako 400 stopových prvkov, ktoré maximalizujú vlastné liečebné schopnosti tela.  Živiny prítomné v tejto úžasnej rastline podporujú zdravie a vitalitu. Niektoré z dôležitých živín sú polysacharidy, antioxidanty, adenozín, proteíny a alkaloidy. Obsahuje komplex vitamínov draslíka, fosforu, vápnika, vitamínu A, C, E, D a B.

Huba Reishi je k dispozícii v šiestich rôznych farbách, ale červená odroda sa najčastejšie pestuje a používa. Huba Reishi sa nepoužíva na varenie, pretože má extrémne horkú chuť. Nemusíte ju nájsť vo svojom obchode alebo supermarkete. Používa sa iba na lekárske účely.

Reishi bola kedysi pestovaná iba vo voľnej prírode, ale teraz sa pestuje v špeciálnych farmách a záhradách. Kultivuje sa pomocou metódy tkanivovej kultúry. Proces využíva techniku ​​odstredivého oddeľovania na zachovanie živín.

I keď Reishi má mnoho zdravotných účinkov, my vám tu dnes povieme 5 najlepších!

1. Zdravie srdca:

Výskumníci v Číne a Japonsku zistili, že kyselina ganoderová prítomná v Reishi zlepšuje prietok krvi a znižuje spotrebu kyslíka v srdcovom svale. Znižuje tiež hladinu cholesterolu a inhibuje zhlukovanie doštičiek, čo často vedie k infarktu. Reishi zabraňuje tvorbe plaku v tepnách. Plaketa obmedzuje prietok krvi zmenšením priechodu v tepnách, čo vedie k ateroskleróze. Štúdia zistila, že konzumácia Reishi počas 2 týždňov môže výrazne znížiť krvný tlak.

2. Antialergikum:

Extrakt Reishi môže významne inhibovať rôzne typy alergických reakcií vrátane astmy a dermatitídy. Triterpenoid, zlúčenina nachádzajúca sa v Reishi, poskytuje anti-vírusové a antialergické účinky. Zabraňuje uvoľňovaniu histamínu, čím je bylinka potenciálne užitočná pri alergiách. Polysacharidy zlepšujú schopnosť protilátok bojovať proti baktériám a vírusom, ktoré spôsobujú alergické reakcie. Reishi je užitočná pri liečbe alergií spôsobených atopickým šokom, dermatitídou, sennou nádchou, žihľavkami a potravinovými a liekovými alergiami.

3. Liečenie pečene:

Táto silná huba chráni pečeň pred poškodením spôsobeným fyzikálnymi a biologickými faktormi. Reishi môže pomôcť ľuďom v počiatočných štádiách alkoholických ochorení pečene, najmä tým, ktorí nezažili ťažkú ​​stratu funkcie pečene. Pomáha tiež pacientom trpiacim hepatitídou B a pacientom so zvýšenými pečeňovými enzýmami. Výkonné zlúčeniny prítomné v Reishi urýchľujú odstraňovanie liekov a chemických látok uložených v pečeni. Antioxidanty prítomné v Reishi bojujú proti voľným radikálom a podporujú regeneráciu pečene.

4. Detoxikuje telo:
 

Ganoderma odstraňuje toxíny nahromadené v tele vďaka nadmernému príjmu liekov a nevyžiadanej potravy. Podporuje účinnú syntézu žlčových a mastných kyselín a podporuje rýchlejšiu detoxikáciu chemických látok z tela. Reishi rýchlo okysličuje telo a upravuje jeho hodnotu pH.

5. Liečba chorôb obličiek:

Reishi znižuje proteinúriu a cholesyrolémiu a udržuje správnu funkciu obličiek.

Cordyceps Sinensis (Húsenica Čínska)

Cordyceps sinensis už storočia využívajú v Číne na úpravu hladiny energie a kvality života, na doplnenie energie u zoslabnutého organizmu a harmonizáciu nervového systému. Zvyšuje odolnosť voči únave, zvyšuje športové výkony. Vyvažuje duševný stav, znižuje napätie spôsobené stresom a účinným sa ukázala byť aj pri depresii. Táto huba posilňuje imunitný systém a revitalizuje, totiž v mitochondriách buniek – kde prebieha premena energie – zvyšuje jej hladinu. Posilňuje prísun kyslíka do organizmu, upravuje krvný obeh, tým napomáha, aby sa kyslík a živiny rýchlejšie dostali do celého tela.

Levia Hriva (Koralovec Ježovitý, Hericium Erinaceus, Lions Mane)

Levia Hriva patrí medzi jedlé stopkovýtrusné medicinálne huby pochádzajúce z Ázie, hojne sa tiež vyskytuje na severu Ameriky. Túto hubu je možné vzácne nájsť aj u nás. Svoje meno huba získala podľa unikátneho tvaru plodnice, ktorá je guľovitá a rozvetvená a môže mať priemer až 30 cm. 

V súčasnosti sa skúma vplyv Hericia na produkciu NFG (nervového rastového faktoru). Podobne ako iné medicinálne huby je aj Hericium bohatý na polysacharidy ‒ beta glukány, minerály, stopové prvky, špecifické preň sú tiež diterpenoidy – hericenóny a erinacíny. Ďalšími významnými zložkami Hericia sú kyselina palmitová, cukrový alkohol threitol a D-arabinitol alebo provitamín D2 a iné. Dôležitá je aj koncentrácia polysacharidov v extrakte. Dlhodobým testovaním bolo zistené, že 30% je pre terapeutické účely optimálne. Nižšia koncentrácia  (10%) je menej účinná, vyššia koncentrácia (40%) je vždy na úkor ostatných účinných látok a dochádza k posunu účinkov konkrétnej huby.

Našu zdravú kávu s týmito účinkami si môžete zakúpiť TU.

Join the conversation

Košík 0