Obľúbené
Obľúbené
Nezaradené
Posted in

Sila, zdravie a relax v jednom dúšku

Posted in


                Šálka dobrého a kvalitného čaju vie premeniť oddych na skutočný relax. Čaje však nie sú len nástrojom uvoľnenia ale od nepamäti aj elixírom života. Odvary z bylín zachraňovali od chrípky, nachladnutia, až po ťažšie ochorenia pečene a podobne. V detstve sme preferovali viac sladké, aromatické  ovocné čaje. Štipkou cukru sme to veľdielo dotvorili a užívali sme si lahodnú chuť. Čoraz viac sa ľudia v dnešnej dobe vracajú k tradičným bylinným čajom nielen pre ich blahodarné účinky, ale i jemnú chuť. Nečakali by sme však, že aj ovocné čaje môžu mať rovnaké kvality ako tie bylinné.

Poďme sa teda bližšie pozrieť na Rakytník! Je to krovitá rastlina s bobuľovitými oranžovými plodmi, ktoré sa spolu s listami využívajú na výrobu čajov, olejov a tinktúr. Pochádza najmä s hornatých regiónov Číny a Nepálu. Čaj obsahujúci listy Rakytníku sa používa ako zdroj vitamínov, antioxidantov, proteínových stavebných blokov (aminokyselín), mastných kyselín a minerálov, na zlepšenie krvného tlaku a zníženie cholesterolu; prevenciu a kontrolu ochorení ciev; a posilnenie imunity. Bobule rakytníka sa používajú na prevenciu infekcií, zlepšenie zraku a spomalenie procesu starnutia.

ANi BIO Reishi Rakytníkový čajneobsahuje len Rakytník ale aj hubu Reishi, ktoráje jedným z pokladov čínskej medicíny. Vďaka svojim výnimočným priaznivým účinkom sa považovala za najvzácnejší a najuznávanejší tradičný liek, ktorý navyše posilňuje a vyrovnáva individuálne ´chi´ alebo životnú silu. Ani Organic Reishi Rakytníkový čaj obsahuje vysoké množstvo vitamínu C až 10-krát viac ako pomaranč. Pomáha posilňovať imunitný systém, napomáha lepšiemu tráveniu a aj s liečbou kožných ochorení. Má antidepresívne účinky.

 

Join the conversation

Košík 0