Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Predsudky stranou, konopný olej nie je droga, ale liek!

Posted in

Konopný olej je  zdrojom vysoko kvalitných živín a má dlhú históriu používania vo východnej kultúre ako viacúčelový prírodný liek. Napriek svojej rozšírenej popularite na východe, predsudky súvisiace s jeho spojením s marihuanou, mu nedovolil preniknúť do západnej kultúry. Dôležitou informáciu je určte nulový obsah THC v konopnom oleji.

Pomáha napríklad s bolesťou, úzkosťou a spánkom. Odporúčaná dávka pri poruchách spánku je jedna lyžička večer.  Podporuje taktiež zdravú pleť, vlasy a nechty. Konopný olej sa často používa na zvlhčenie pokožky. Štúdie ukázali, že olej z konopných semien môže výrazne znížiť vysušenie pokožky a ďalej zmierniť dôsledky ako svrbenie, či zápal. Navyše antioxidačné a protizápalové vlastnosti môžu napomôcť a chrániť pokožku pred procesom starnutia.

Konopný olej je vynikajúca výživa pre váš mozog, pretože obsahuje esenciálne mastné kyseliny vrátane kyseliny dokozahexaénovej (DHA), ktoré sú potrebné pre vývoj mozgu. DHA je rozhodujúca pre zdravie mozgu, ako aj sietnice oka, najmä v prvom roku života. Matky, ktoré užívajú konopný olej počas tehotenstva, môžu výrazne pomôcť vyvíjajúcemu sa dieťaťu.

Zistilo sa, že esenciálne mastné kyseliny v konopnom oleji podporujú zdravú mikroflóru v črevách a podporujú funkciu imunitného systému. Toto môže byť veľmi užitočné počas chrípkovej sezóny, keď sa vírusy šíria v škole, práci i doma.

Konopný olej má  Omega-6 a Omega-3 v pomere 3: 1, rovnováha, ktorá  podporuje zdravie srdca a  správnu funkciu kardiovaskulárneho systému. Tieto živiny zohrávajú kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch a môžu pomôcť predchádzať mnohým vážnym ochoreniam.

Konopný olej je bohatým zdrojom kyseliny gama-linolovej (GLA), čo je mastná kyselina omega-6. Štúdie ukázali, že GLA napomáha k hormonálnej rovnováhe tela. Pre ženy, doplnenie GLA môže znamenať zmiernenie predmenštruačného syndrómu. Taktiež môže zmierniť kŕče a bolesti počas menštruácie.

Join the conversation

Košík 0