Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Bodliakový olej = dokonalá pleť a hebké vlasy

Posted in

Bodliak má protizápalové, detoxikačné a antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú zlepšiť stav Vašej pokožky. Napomáha k odstráneniu akné, ekzému a upchatých pórov.

Mliečny bodliak má detoxikačné vlastnosti a pomáha pri produkcii žlče, aby sa udržalo trávenie a pohyby čriev normálne. Práve toto je dôležité pre dobrú pokožku. Telo sa zbaví voľných radikálov a zbaví našu pokožku akné, či ekzému.

Zabraňuje tvorbe vyrážok a psoriáze

Jednou zo zložiek mliečneho bodliaka je silymarín, o ktorý má liečivé účinky. Zvyšením hladín glutatiónu vo vašom tele predchádzate ochoreniam kože, ako je psoriáza a vyrážky. Nedostatok glutatiónu, ktorý má detoxikačné vlastnosti, je považovaný za hlavnú príčinu psoriázy. Je známe, že obsah glutatiónu v bodliaku zlepšuje stav pokožky cez detoxikáciou tela zvnútra.

Zabraňuje rakovine kože a stárnutiu

Podľa štúdií uskutočnených v Cancer Center na University of Colorado, silibinín, ktorý je extraktom mliečneho bodliaka, má schopnosť opraviť alebo zabiť kožné bunky, ktoré boli ovplyvnené vystavením UVB žiareniu. Tiež chráni pokožku pred škodlivými účinkami UVB žiarenia.

Veľa z nás trápia problémy s vlasmi. Vypadávanie, lámavosť, rozštiepenie končeky a tak ďalej. Všetci ich poznáme ale ako im zabrániť ? Čo tak dať si na to olej z bodliaku.

Posilňuje a chráni vlasové folikuly

Strata vlasov a plešatosť je veľkým problémom mnohých mužov a žien po celom svete. Veľa liekov proti vypadávaniu vlasov obsahujú výťažok z bodliaka, pretože napomáha zmierniť vypadávanie vlasov. Pri použití s inými prírodnými rastlinnými víťazkami pôsobí priaznivo na vlasové folikuly a zároveň ich chráni.

Zabraňuje strate vlasov

Schopnosť rastliny detoxifikovať vaše telo je tiež jedným z dôvodov, prečo sa často odporúča ako liek na vypadávanie vlasov. Faktom je, že dobre vyvážené a zdravé telo je odolnejšie voči stresu, nedostatku spánku a hlavne má schopnosť správne distribuovať živiny, čo zaručí zdravé a pevné vlasy.

Join the conversation

Košík 0