Petržlen je populárna a všestranná zelenina, ktorá obohatí jemnou chuťou mnoho jedál. Často krát ho uvidíte na vašom tanieri ako dekoráciu. Avšak, petržlenová vňať toho naozaj dokáže viac ako byť len obloha. Petržlen je pôvodom zo Stredomoria, no teraz sa pestuje v záhradách po celom svete ako všestranná kulinárska bylina. Jeho názov je odvodený od gréckeho slova “petros”, čo znamená “kameň”, pretože táto rastlina často rastie v skalnatých terénoch.

Petržlenový olej je extrahovaný zo semien, koreňov a listov rastliny. Semená obsahujú viac éterických olejov, i keď na výrobu petržlenového oleja sa môže použiť celá rastlina. Olejový extrakt je buď bezfarebný alebo jemne svetložltý a má silnejšiu horkastú vôňu v porovnaní s čerstvou rastlinou. Využitie petržlenového oleja V priemyselnej výrobe sa petržlenový olej používa ako prísada do mydiel, kozmetický prípravkov, čistiacich prostriedkov a parfumov. Má  aromaterapeutické účinky a používal sa na liečbu rôznych ochorení vrátane žltačky a malárie. Tento olej má tiež antibakteriálne a antimykotické vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri liečbe pupienkov, akné a kožných infekcií, ako aj dezinfekciu pórov. Zriedený petržlenový olej sa odporúča  v masírovať do pokožky hlavy, čo zabraňuje vypadávaniu vlasov.

Zdravotné benefity petržlenového oleja

Infekcie – petržlenový olej môže pomôcť zabíjať mikróby a zabraňovať ich rozširovaniu, chráni pred rôznymi infekciami a chorobami.

Reumatizmus a artritída – ide o ochorenia, ktoré sú spôsobené obštrukciami  krvného obehu a akumuláciou kyseliny močovej vo svaloch a kĺboch.

Petržlen pomáha detoxikovať telo a zlepšuje krvný obeh, ktorý pomáha zmierniť bolesť vyvolanú spomenutými ochoreniami. Problémy s trávením – petržlenový olej napomáha zmierniť zažívacie ťažkosti, nauzeu, plynatosť, vracanie a bolesť v oblasti žalúdka.

Lyžička petržlenového oleja denne dokáže obrátiť život k lepšiemu. Niekedy sa nám zíde ako rýchla pomoc pri ťažkostiach s trávením alebo kozmetický zázrak zachraňujúci našu unavenú pleť!

Produktový katalóg

Recenzie

Katalóg strukovín

Obchodné podmienky

Veľkoobchod

Kontakt

V tlači

Blog

Ako reklamovať

Kontakt

Adresa firmy


ANI Slovakia s. r. o.,
Priemyselná 8, 071 01 Michalovce
IČO: 50 885 618

Garancia kvality


OSOBNÝ ODBER

Adresa


Obchodná 2
071 01 Michalovce

Kedy?


Pondelok až piatok
08:00 – 12:00
13:00 – 16:00

Pri objednávke nad 37€ ANi Biela horúca čokoláda s Reishi zadarmo!