Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Káva s reishi

Posted in

Už pekných pár rokov veľká väčšina z nás vstáva  ráno s myšlienkou urobiť si kávu. Nápoj bohov, ktorý nám pomáha vyhrať opakujúci sa boj s nedostatkom energie. Horká, sladká, čierna či s mliekom, každý ju pije inak a predsa si ju užije do posledného dúšku.

Okrem povzbudzujúceho efektu káva reishi ponúka množstvo zdravotných benefitov. Niekedy ju pijú ľudia, ktorí chcú znížiť denný príjem kávy s vysokým obsahom kofeínu, ale stále si chcú zachovať svoj ranný rituál s chutným života budičom.

Prečo ľudia pijú kávu reishi?

Tento nápoj bohov posilňuje imunitu, pomáha aktívnemu úbytku hmotnosti, bojuje s únavou, zlepšuje pamäť, zvyšuje energetickú výdrž, znižuje hladinu cholesterolu, zmierňuje zápal, zbavuje stresu, spomaľuje proces starnutia a stimuluje krvný obeh. Huba reishi je tiež označovaná ako top zdroj antioxidantov.

Výhody kavy s hubou reishi: Môže nám naozaj  pomôcť?

Do teraz prevedený výskum  naznačuje, že samotná ganoderma lucidum, teda huba reishi, môže priniesť určité zdravotné výhody. Napríklad v piatich zverejnených štúdiách z roku 2016 sa dospelo k záveru, že Ganoderma lucidum “by sa mohla podávať ako alternatívny doplnok k bežnej liečbe rakoviny s ohľadom na jej potenciál zosilňovania reakcie nádorov na liečbu a stimulovanie pacientovej imunity”.

Okrem toho výskum dokazuje, že pitie kávy vo všeobecnosti môže mať viacero priaznivých účinkov na naše telo. Napríklad v správe z roku 2006 z kritických recenzií z oblasti potravinárskej vedy a výskumu sa uvádza, že konzumácia kávy môže pomôcť predchádzať niekoľkým chronickým ochoreniam (vrátane cukrovky a Parkinsonovej choroby). Počas výskumu sa však tiež zistilo, že nadmerná spotreba kávy súvisí so zvýšením krvného tlaku (hlavný rizikový faktor srdcovo cievnych ochorení).

Milovníci kávy, poďme spolu skúsiť niečo nové, chutné a v neposlednom rade zdravé kávu reishi!

Join the conversation

Košík 0