Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

Dajte káve a zdraviu zelenú.

Posted in

Aj keď ešte nedávno bolo pitie kávy považované za zlozvyk, nové vedecké štúdie tieto mýty vyvracajú a prinášajú dôkazy o zdravotných výhodách, ktoré nám tento chutný nápoj prináša. Okrem toho, že nám ranná šálka kávy pomôže nezaspať cestou do práce, dodáva nášmu telu aj množstvo ďalších benefitov.

Káva obsahuje veľa životne dôležitých antioxidantov, urýchľuje metabolizmus a tým napomáha chudnutiu, rozširuje cievy, pomáha pri zápche, znižuje riziko depresie a zlepšuje dlhodobú pamäť. Toto všetko a ešte oveľa viac sú dobré dôvody, prečo každý deň začínať šálkou kvalitnej kávy. Je však možné tieto účinky ešte vylepšiť?

Zelená káva

O zelenej káve už počul takmer každý, no iba málo ľudí skutočne vie, ako sa líši od tej klasickej, ktorú si môžu dať v každej kaviarni. Obe majú podobný proces výroby, no pri zelenej káve sa vynechá praženie kávových zŕn, ktoré im dodáva farbu a špecifickú chuť.

Nepražené zrná majú vo svojej prírodnej podobe zelenú farbu, to však nie je jediný rozdiel. Vďaka inému spracovaniu sa pomer vitamínov oproti čiernej káve výrazne mení. Zelená káva obsahuje veľké množstvo kyseliny chlorogénovej, ktorá znižuje chuť do jedla, pomáha spaľovať kalórie a odstraňuje toxíny.

Vďaka týmto pozitívnym účinkom na chudnutie by zelená káva  nemala chýbať v jedálničku každého, kto chce zhodiť nejaké to kilo. Pozor na ňu by si však mali dávať diabetici, keďže zelená káva znižuje schopnosť tela vstrebávať cukor.

Káva s hubou Reishi

Aj keď samotné pitie zelenej kávy veľmi prospieva nášmu zdraviu, naša unikátna kombinácia kávy s hubou Reishi z nej robí skutočne zázračný nápoj. Vďaka zelenej káve budete chudnúť a huba Reishi podporí váš imunitný systém, spomalí starnutie, zníži hladinu cholesterolu v krvi a mnoho ďalšieho.

Ide o vynikajúci spôsob, ako užívať tieto dva produkty zároveň a ak preferujete radšej chuť klasickej praženej kávy alebo čaju, môžete si u nás zakúpiť aj tieto kombinácie.

Viac o jedinečných účinkoch huby Reishi si môžete prečítať na našom blogu.

Join the conversation

Košík 0