Obľúbené
Obľúbené
Zdravie
Posted in

10 geniálnych využití kokosového oleja, o ktorých ste netušili!

Posted in

Len o málo potravinách sa v posledných rokoch hovorí toľko, ako o kokosovom oleji. Jeho popularita spôsobila, že ho niektorí milujú a iní zatracujú, no fanúšikovia zdravého životného štýlu na tento zázrak nedajú dopustiť. A vedia prečo.

My vám prinášame 10 netradičných tipov, ako môžete silu kokosového oleja využívať naplno.

1. Olej namiesto mlieka?

Aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá ako lákavá predstava, skúste si nabudúce pridať lyžičku kokosového oleja do kávy. Kokosový olej ju zjemní podobne ako mlieko, čo ocenia najmä vegáni či ľudia trpiaci intoleranciou laktózy. Pre ešte lepšiu chuť odporúčame pridať štipku škorice.

2. Lepšie holenie

Rozpustený kokosový olej skvele poslúži aj ako náhrada za penu na holenie. Zjemní chĺpky a pomôže žiletke ľahšie sa kĺzať po pokožke, navyše podráždené miesta upokojuje. Zdá sa vám to málo? Bonus je príjemná vôňa, ktorú ocenia aj páni.

3. Zubná pasta

V kombinácii s jedlou sódou poslúži aj ako pasta šetrná k vášmu chrupu. Nielenže pomáha upokojovať bolestivé a krvácajúce ďasná, vďaka nemu budú vaše zuby tiež belšie a žiarivejšie.

4. Úľava po opaľovaní

Po dni strávenom na kúpalisku si na citlivú pokožku rozotrite tenkú vrstvu kokosového oleja. Pomôže upokojiť miesta spálené od slnka a navyše pokožku zjemní, čím urýchli jej regeneráciu. To isté platí aj pre boľavú pokožku s novým tetovaním.

 

5. Zabudnite na maslo

Tenká vrstva kokosového oleja natretého na hrianke vyčaruje raňajky, ktoré si zamilujete. Okrem toho, že prospieva tráveniu, zvyšuje tiež imunitu a dodá vám energiu na celé dopoludnie.

6. Pre domácich miláčikov

Malé množstvo kokosového oleja v krmive sa postará o krásnu a zdravú srsť vášho psíka alebo mačičky. Väčšina zvierat jemnú chuť kokosového oleja zbožňuje, dokonca im pomáha udržiavať zdravé zuby.

7. Ekologický repelent

Nič nedokáže prechádzku v prírode pokaziť viac ako roj otravných komárov. Skúste pred odchodom z domu zmiešať trochu kokosového oleja s mätovým alebo čajovníkovým esenciálnym olejom a rozotrieť si ho po tele. Okrem sviežosti a príjemnej vône budete mať od hmyzu pokoj. Ak už máte nejaké štípance od komárov, kokosový olej zmierni svrbenie a upokojí citlivú pokožku.

8. Balzam na pery

Suché a popraskané pery vás už vďaka kokosovému oleju nemusia viac trápiť. Malé množstvo oleja ich ochráni pred vetrom a mrazom. Ako bonus im dodá zdravý lesk a jemnú vôňu.

9. Voňavý odličovač

Tenká vrstva kokosového oleja na tvári vám umožní rýchle odlíčenie, ktoré je ekologické, šetrné k vašej pleti a nebudú vás z neho štípať oči.

10. Pre páry

Kokosový olej poslúži ako skvelá náhrada za masážny olej, ktorým si s partnerom môžete užiť príjemný večer. Okrem toho je tiež výborný lubrikačný gél, ktorý vás navyše ochráni pred kvasinkovými infekciami.

Potrebujete ďalšie dôvody, prečo si zaobstarať kokosový olej? Objednajte si u nás pohár BIO panenského kokosového olejaa presvedčte sa, že tento zázrak by skutočne nemal chýbať v žiadnej domácnosti.

Join the conversation

Košík 0